onsdag 1 december 2010

Jubileum och ca 18 meter

Tjipp!

Puman o Pucko firade fyra år av monogami under kvällen med en varsin kycklingrulle på bygget efter att jag slutat knega. Dagen har Puman spenderat på egen hand med allehanda ärenden innan hon for ut och målade klart de (förhoppningsvis) sista vindskivorna.

Det mesta i livet blir roligare om man tävlar, därför bestämde jag att infarten skulle bli ca 18 meter och var därmed värst. Jag är även bäst på vuxenlekar, jag är först i mål varje gång! Puman har med åren blivit en allt sämre förlorare för att hon inte får gå i mål, blir bara surare och surare och hotar med att sluta deltaga...

Det är kallt nu, 14 minus ikväll när vi for hem. Tur vi har den s.k. växthuseffekten, hur kallt hade det varit utan den egentligen? Havet hjälper oss säkert lite dessutom, betydligt kallare mitt på ön. Det ser helt tvärkört ut att få fasaden vitslammad i december.

Nybergs Entreprenad har varit förbi och asfalterat, trevligt att mysa inne i värmen jämfört med att köra nedcabbad arbetsmaskin.

När jag for till jobbet på torsdagen slutfördes det sista av förberedelserna inför själva asfalten. Märket på maskinen i bild får mig att gissa att min käre far ej har tillverkat ngn av dess delar.

...och på fredagen möttes vi av asfalt. Rena isgatan efter att snön som smält när asfalten var varm nu frusit. Tydliga spår av vår jungfrufärd på ca 3,1 meter bred infart. Ca 18 meter lång = Pucko vs Puman: 1 - 0! ;)

Badrummet uppe har förberetts för att även inhysa en TV, två dosor har fått el, antenn, HDMI, Ethernet samt tomslang för audio-ut.

Badrummet har även fått koppar till spottar. I hörnet där de två flexslangarna tillfälligt hänger ned skall det hängas ut ventilation för frånluft, planen har varit att på enklast möjliga sätt bara kasta ut den genom väggen till höger uppe mot taket. Av estetiska skäl funderar jag på att offra en extra timme av strulande med isolering + ångspärr och låta ventilationskanalen komma ned från taket istället.

Totalt tio koppar för spottar samt två koppar för högtalare.

När Puman svingar isolerkniven gäller det att inte påtala att hon börjar bli en dålig förlorare...

...men hon är duktig o det blir bra. Ännu ett skitgöra som tanten finner "roligt", första innerväggen att få isolering är den saxade väggen mellan kontor och badrum. Pucko har stabiliserat den 3,6 meter höga konstruktionen, det blir ju bara gips på ena sidan av resp regel, genom att göra små vinklar av överblivna skenor. Vinklarna är monterade med ljuddämpande skumplast som mellanlägg för att undvika "knäppningar" i väggen, troligen liten risk för dessa miss-ljud men hellre det säkra före det osäkra.

Puman verkar ha glömt bort stora delar av sin höjdrädsla, imponerande att hon står så obesvärat högst upp på trappstegen.

De närmsta dagarna skall jag sätta de sista kopparna för takhögtalare, badrummet nere var en liten utmaning men det ser ut att få plats två högtalare på inte allt för osymmetriska platser. Mattias agerade smakråd kring rummens takhögtalare igår, tack för din tid sork o hoppas middagen smakade! På fredag kommer röris förbi en sväng så vi får lite småfix ordnat och ett par frågetecken uträtade, med lita flax lyckas vi diskutera fram en okonventionell lösning till en takdusch i badrummet nere.

/Pucko

2 kommentarer:

Villa Nian sa...

Först så undrar man ju om det händer något. Men sen undrar man hur ni har tänkt att göra med spottarna (gröna pottor?). Får man verkligen dra 220 igenom eller ska ni ha 12V men då blir det lååång matning

Mitto sa...

Färg o färg, volt o volt. Grön, vit, röd, fyrkantig, rund, avlång, liten eller stor = de brukar alla vara märkta med ett max-värde för effekt.

Men jag kan ha missat den detaljen likväl som att jul passerat och att nyåret redan varit. Överlåter det till elektrikern att avgöra dock.

Hoppas alla storhelger passerat behagligt!

/Inflyttning 2017