fredag 12 december 2008

Ytterlampor och blåst

Blåsten på ön så här års leker med vår cellplast, efter att ha fått hämta delar av den hos grannen vid två tillfällen hoppas vi nu att vi gett den permanent utegångsförbud och att den stannar under presenningen.

GEAB grävde i veckan fram elen till vår tomtgräns, otroligt förvånande att de är ute i så god tid, men glädjande. Telia har, på begäran, skickat oss en andra offert som vi nu gjort ett andra försök att skicka tillbaka underskriven. Vi hade förhoppningen att de skulle samgräva med GEAB, men så blev det inte. Samma dragning som tidigare gäller, dock har de lyckats sänka priset med 5000 kr. Tack för det Televerket!

Vi har varit ute i otroligt god tid och handlat ytterlampor(!). :) Det är det sista vi behöver ta hem men vi råkade snubbla över en trevlig modell hos http://www.elbutik.se/. Vi passade på att ta hem, men inte bara, ett prov på en fyrkantig dubbelspott, så vi skall nu också beställa hem en drös spottar till våra innertak och fönsternischer. Förhoppningsvis får vi även denna gång 10% rabatt på kampanjpriset. :)

Skatteverket informerade oss lite oanat häromveckan att vi inte står som ägare till tomten på lagfarten. Det visade sig att banken missat komplettera en uppgift till Inskrivningsmyndigheten. Detta skall nu vara ordnat och vi hoppas att vi behåller det lägre taxeringsvärdet ett tag till. Som plåster på såren för bankens misstag tar de, utan att vi krävt eller förväntat oss det, bort en kreditavgift kopplad till vårt byggkreditiv, tack Peter på Swedbank.

Vi har köpt en byggställning (bild ovan) i aluminium från det tidigare projektet Villa Ansarve, ägarna hade inget behov av ställningen men ett behov av pengar. Den är ca 3 meter hög så man kan med lätthet nå 5 meter från den. Det kommer bli kanoners.

/Pucko & Puman

Inga kommentarer: