fredag 31 oktober 2008

Två nya leveranser

Idag kom 55 kubikmeter cellplast och kantelement till grunden, igår kom även armeringen. Vi har haft strålande hjälp av gården Nygårds att lossa de båda transporterna. Under söndagen får vi försöka fixera det i vinden lättflyktiga materialet medelst presenningar. Grävaren är alldeles för uppbokad för att vi skall kunna veta när han dyker upp, men har vi sagt att vi inte har bråttom så har vi. Anledningen till att vi redan nu tagit hem mtrl till grunden är en annalkande prishöjning på 10-15%. Apropå anledning: vi använde dagens leverans som en anledning att korka upp lite bubbel till dagens middag. :)

GEAB har kommit med två olika kartor om vart vi skall gräva för elen, den sista vi fick är mycket mer i vår smak. Skall via vår nya, och vettiga, kontakt försöka få fatt i Telia-folk och föreslå att vi lägger el och tele i samma kabeldike så kan de gräva det gemensamt o spara pengar (åsså får vi det bättre när vi sedan kan göra samma sak på vår egen tomt). Skall också ringa Boverket angående personskyddat glas enligt BBR 8:353, skall även fråga angående gipsets vara eller icke vara bakom fuktspärr i innerväggar (lång historia)...

Vi har fått offerter på i princip allt vi efterfrågat från de båda byggvaruhusen, vi kommer välja med plånboken men det är ändå "vår" bygghandel det blir för de är överlägset billigast visar det sig.

Vi är överraskade över priset på fönster och stenen (H+H/Celcon 365), bra mycket billigare. Fönstren landar en bit under 110.000kr (inklusive moms, tvåfärgad karm, ett extra gångjärn per fönsterdörr och sänkning av U-värde till 1,1), vi hade räknat med ca 150-175.000 kr. Det som kan komma som en joker är ett eventuellt krav om personskyddat glas vilket innebär en avgift på ca 20.000kr.

280 kvadratmeter sten samt 32 st balkar av olika storlekar, inklusive ett par pallar lim och moms samt transport, landar på ca 240.000 kr (trots att transporten kostar ca 33.000 kr, troligen får våra 65 ton plats på 2 långtradare). Vi hade gissat att kostnaden skulle bli 275-300.000 kr. Det är med tillförsikt vi inser att vi skall stapla 2800 st block så rakt det bara går utan att de ramlar eller att resultatet upplevs som "lustiga huset". :)

Den "andra" bygghandeln har kastat in vårt hus i sitt kerto-program och spottat ur sig ett intressant resultat som innebär lite mer arbete men en ekonomisk besparing på ca 20.000 kr i jämförelse med Takstolsfabrikens offert. Troligen blir det 400 mm kerto som takstolar med en 45x120 ovanpå som även släpps ut som taktassar och på undersidan får vi troligen sätta tvärreglade 45x70. Med tiden skall vi nog orka klura ut isoleringsskiftens tjocklekar så vi får en luftspalt över på 1-2 tum. Dessutom avser vi frångå pappad isolering och istället sikta på en glasfiberväv. I deras beräkning fick vi även fram dimensioneringen på balken som bär upp takstolarna på ovanvåningen (115x405x4500).

Har vi missat att nämna ngt som skett de seanste 6 veckorna? Troligen...

/Pucko & Puman

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till du med och försöka synka Telia och GEAB. Lönlöst. Dom gräver hellre i exakt samma schakt två gånger än och sammarbeta. Så jävla sorgligt.

DVE

Mitto sa...

GEAB hade iaf talat med Telia men Telia hävdade att de saknade beställning. Det är iofs sant, men egentligen har de skickat tllbaka vår beställning för att de tyckte att datmet vi angivigt var för långt fram. Det komiska är ju att de var de själva som angav det datumet till oss när vi frågade vilket vi lämpligast anger. Telia kan få betalt imorgon om de bara kan tala om var vi får in telet...