måndag 14 september 2009

Spikrakt framåt mot klistret

I lördags fick vi besök av tre hjältar på bygget (och en hjälte-fru efter lunch), gissa om det gick undan trots mycket tugg o skratt. Puman hade ordnat salami/brie-mackor till frulle, till lunch blev det grillade burgare och till eftermiddags kaffet hade hon bakat äppel-muffins, inget fel på markservicen således. Vad Pucko bidrog med är mer oklart. :)

Kl 07:45 dök vi upp på bygget, då hade Fredrik redan varit där tillräckligt länge för att bli rastlös och hunnit med en del förberedelser. Pinsamt att "värdparet" inte var på plats för "gästerna". Hur mycket tak vi skulle ha var oklart ända in i det sista, men sedan gick det fort (Fredrik) att få alla tassar kapade när vi väl bestämt ett lämpligt mått.
Puman tar ett sista farväl av hennes allt mindre takfönster.
När Daniel & Mattias dök upp fick Puman hjälp av Mattias att bära lite takbräder...
...o Pucko fick hjälp på taket av Daniel medans Fredrik ordnade burspråket.
Ändspontat hade vi klarat oss utan, men helst inte utan spikpistol och absolut inte utan takbräder.
Många man-timmar sparas med bra verktyg, glöm aldrig det ni kvinnor som inte vill låta grabbarna köpa "leksaker"! Om nu inte verktyg kan spela så stor roll kan det väl för damerna inte spela så stor roll om de målar sina ögonfransar med en uttjänt tandborste istället för den där über-borsten framtagen i ngt NASA-laboratorium? Det tar bara "lite" längre tid med tandborsten och det blir med lite tur bara otroligt mycket sämre!
Vi köpte en ny kamera som inte skall användas tydligen, men den lilla fluglorten med smutsig keps är Pucko och den andre lite längre lorten är Daniel. Det blev väldigt varmt mitt på dagen, sista sommardagen 2009?
Därefter dags för lite papp med bra klipp i klistret, rena flugpappret. Riktigt smidigt med YAP-super (Mataki MB 380), häftade undre lagret med häftpistol istället för att spika pappspik genom båda. 1 meter i bredd och 30 meter i längd och en Mattias som plastansvarig gör att det går undan rätt bra!
Lite senare, lite kallare och lite molnigare. Men ett tak är iaf spikat, pappat, tätat och ströläkten är på plats!

Ett stort tack till Fredrik, Daniel (& Emelie) och Mattias! Linda har skrivit till era namn på listan för taklagsfesten!
/Pucko & Puman

Inga kommentarer: