måndag 26 oktober 2009

Inlägg nr 60

Enligt rutin luffar bygget långsamt framåt i oktoberrusket. Det som bla hänt sedan sist är att 10 av de minsta fönstren kommit på plats med hjälp av Daniel. Vi har börjat sätta/montera putsnät, luftspalten i enplans-delen är snart klar , ytterdörrarna har hämtats hem, isolering är beställt, ett par släpkärror skräp har hamnat på återvinningsstationen och vi har värvat plåtslagaren Sören till vårat A-Team.

En del av de två-färgsmålade fönstren har lite skavanker från fabrik, den grå färgen har nog inte fått härdat ordentligt innan de paketerades så det har blivit avtryck från embaleringen.

Isoleringen anländer på onsdag eller torsdag morgon är det sagt, det kommer en hel bil med 20 pall vilket är mer än vi behöver men det går att köra det "tillbaka" till bygghandeln. Pucko har bytt en del arbetspass under veckan för att smidigt kunna lossa leveransen (tack kollegor!) med isolering, som bonus råkar Pucko hinna med lite bygge utanför våra egna tomtgränser. Pucko skall passa på att plocka ut lite komp de närmsta månaderna, men det kommer inte rusa framåt på bygget bara därför, Evighetsprojektet lever vidare... ;)

På lördag skall det monteras lite dörrar (2 st "vanliga" ytterdörrar och 4 st fönsterdörrar) med hjälp av hjälten Fredrik (Puman får baka ngt gott).

Nu följer lite bilder för dem som inte läser text:


Köksbänks-väggen har blivit hyffsat tät.


"Nygget" till vitvarorna.


Nätat fram till, och i väntan på, "fönstren" vid matplatsen, putsnätet fästes med vanlig spik, 3" (75x2,8).


Utöver ett av sovrummen nere har även trapphuset fått fönster, tack för hjälpen Daniel!


Luftspalten tar form. Istället för pappad isolering har vi valt att spika bärläkt 25x38 på högkant och därefter stiftat vindskydd med gott genomsläpp av ånga = ca 40 mm seriös luftspalt ovanför isoleringen.

/Pucko & Puman

Inga kommentarer: