fredag 15 januari 2010

Reklamationer och väntan

Det har inte funnits så mycket spännande att fota så det har inte heller uppdaterats ngt. :)

Vi väntar på lite leveranser, bland annat ventilationsprylar. Med lite flyt kommer de imorgon så kan jag hämta dem innan jobbet på lördag. Stor risk att så faktiskt sker är det väl så klart inte. ;)

Vi har fått ett prov på hur våra överbleck till fönstren kan se ut, skall bara besluta om vi skall ha på ALLA fönster eller bara på ytterdörrarna. Apropå ytterdörrar har vi även, visserligen efter lite om och men från Polardörren, nu även tack vare KG fått igenom reklamationen av vår "stora" ytterdörr. Det innebär att vi får två nya dörrblad från Polardörren, dem stoppar vi i när huset är klart och behåller tillsvidare de nuvarande som byggdörrar. Nästa hus kommer ha en lucka i golvet som ingång och varken fönster eller dörrar kommer monteras/behövas... Apropå fönster skall man akta sig för vart järnfilsspån börjar oxidera.


Vi har skruvat lite gips, varför jag inte lånat ngn av de två automatskruvdragarna i bekantskapskretsen kan man ju klura på då det blev rätt mycket mer skruvande än jag tänkt från början.


De inbyggda garderoberna i sovrummen nere har delvis gipsats innan ngt annat miniprojekt kom i vägen.


Vägg i tvättstugan för bergvärmepump, FLM, vattenberedare, avhärdare, vattenmätare mm har fått OSB+gips.


Dubbelgipsat i badrummet nere på ett par väggar. *väntar på gnället*


Spannet under avfuktaren var mer än lovligt fullt härom dagen, snudd på bara ytspänningen som förhindrade att det rann över när jag bar ut och tömde det.


I begynnelsen av bygget frågade jag en trevlig sork på KG, vi kan kalla honom "Smörgåsen", om de köpte virke från en specifik såg på ön. Hans svar kom snabbt och var entusiastiskt. Samtidigt som han rörde handen i en hastig slalomrörelse för att imitera en simmande fisk förkunnade han att de minsann inte köpte krokigt gotlandsvirke utan från leverantören Moelven... Får jag presentera ett exemplar, ett i mängden, från Moelven. :) Vissa tycker de skall tillverka barkbåtar, mitt förslag är dock propellrar till flygplan och båtar eller vingar till vindkraftverken på ön. Ser fram emot lite stålreglar! ;) Vad beträffar andra leverantörer, såsom SP-fönster, väljer vi att inte uttala oss med risk för att inte enbart kunna vara ironiska.


Taket uppe skulle glesas när golvspånet var på plats, tyvärr pga brist på annat material att leka med har det redan påbörjats. Hälften avklarat.

Restererande framfall o bakfall finns att beskåda över en kopp Nescafé på plats!

/Pucko (& magsjuk Puma)

Inga kommentarer: