tisdag 5 januari 2010

Gips och ny planlösning

Plåtslagaren har varit på besök idag och tagit lite mått på våra fönster o dörrar, så här i bistra årstider kan det vara bra för honom att kunna stå i den varma verkstaden med lite små-jobb. Nu har han tillräckligt med info för att tillverka/bocka i stort sett alla fönsterbleck nedtil och dropp/överbleck i överkant. Vi får se om överblecken blir lyckade estetiskt utan putskant och egna mått och önskemål.

Vi kan ha gjort en helomvändning vad gäller elen och väntar för närvarande på ett prisförslag från en lokal firma.

Dessutom kan vi ha stött på patrull vad gäller ventilationen, laddade hem ett datablad härom veckan på Nibes FLM och konstaterade med stor förskräckelse att verkligheten är tvärtemot mina egna antaganden angående vilken sida som in resp utblås sitter och det kan därmed innebära en hel del strul. Aja, "LPP" (Löses På Plats)!

Efter ett par omotiverat sena arbetstimmar häromdagen har vi nu ritat om övervåningen, främst badrummet. Vi har ju ännu chansen att göra det då vi ännu inte dragit upp avlopp och placerat golvbrunnar etc, en aning spontant påkommet men delvis nödvändigt då Puman bestämt sig för ett badkar som tar mer plats i anspråk än vårt nuvarande hela badrum i lägenheten tar.

Mer utrymme till badkaret, ett litet sneddat trappsteg för att underlätta badandet. Duschen har blivit större och roterats, det smala strecket i duschen symboliserar ett glasparti, den lilla väggen i duschen är 3-4 rader glasbetong med syfte att skydda handukstork och förhoppnings göra det lite varmare att duscha. Vad gäller handfat och placering av låga/avskiljande väggar skall man ta dem med en nypa salt, de kan man ju flytta på även efter att avloppet är draget.

Under ett par dagar har Mattias varit lite rastlös och varit behjälplig med att bl.a. glesa taket på enplansdelen. Vi har även passat på att elda upp lite stubbar och annat brännbart material som städats ur av Puman och undertecknads mor. Senast idag var Mattias förbi och hjälpte oss lossa lite gipsskivor och OSB, tack för hjälpen!

Det som sker närmast är att vi fortare än kvickt behöver ha hem (rätt) detaljer för ventilationen (gissa hur det kommer gå), bestämma oss för placering av avloppsbrunnar och få i hela avloppet innan vi kan få i golvslingor på övervåning och lägga golvspån samt glesa även det stora taket på övervåning. Vi ligger efter med lösningar och material, men det kompenseras säkerligen av Puckos låga arbetstakt! ;)


Mer av bjälklaget kan vi inte göra innan ventilation och avlopp lösts, troligen är det lite för mycket gjort nu när vi ändrat badrummet...


...men det finns iaf lite mer yta att trampa på! Det lilla taket har glesats även det, väggen ovanför skall reglas på med 45x95 och därefter skall glesen kapas på plats så vi snyggt kan gipsa ihop taket och väggen.


Taket i enplansdelen skall gå ihop med trapphusets kortvägg, glesen har släppts ut i trapphuset och nu återstår bara att ordna ngn hållbar lösning för att motverka framtida sprickbildningar mellan takgips och putsad LB-vägg så gott det går...


Gles...


...& gles.


En historisk bild, de första gipskivorna har anlänt (1200x2500), OSB på ena tvättstugeväggen skall enligt tips göra röris glad. Så det blir det.

God fortsättning!

/Pucko2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er,
och god fortsättning. Herregud va ni har jobbat på.. Giftasdatum som bränner i rumpan eller..? ;)
Hoppas Ni mår bra och lever väl.
Ha det gött!
Kram Camilla :)

Puman sa...

Tack detsamma! Vi får se om vi lyckas jobba på riktigt bra så att bröllopet blir av iår. När vi inte bygger kopplar vi av med "Coupling", den är sjukt rolig tycker vi båda. :D Kram från oss