torsdag 31 december 2009

Glest med gles

En kort uppdatering när endast en kort del av året återstår. Det blir lite bygge imorgon innan det vankas bastu och god mat hos Mattias.

Det sista av mellanbjälklaget isoleras först när vi fått ventilationen på plats och röris fått avloppet på plats. Vi stötte på lite patrull när vi isolerade, två av kertobalkarna verkade lite högre i ändarna mot uteplatsen. Vi lånade ett partyverktyg (FEST(OOL)) av Fredrik och hyvlade av 2-3 mm och därefter låg rätskivan betydligt bättre över bjälklaget.

Puman och jag hämtade lite 22x95 och ett par 45x95 på bygghandeln idag innan det blir långhelg, vi får se hur mycket som kommer på plats innan måndag.


Bättre!


Ett antal 22x95 på plats, de skall kläs med plåtar som skall fördela ut värmen från golvslingorna som trycks fast i plåtarna. Slingan skall ned i plåten i den smala springan. Därefter limmas och skruvas golvspån ovanpå kalaset. Springan på ca 20 mm mellan bjälklag och yttervägg tryckte jag i 4 tuber med fogskum samt skvätte i några skvättar i gliporna runt balkarnas upplag.

Gott Nytt År önskar Evighetsprojektet och dess Puckon!

/Pucko (& Puman)

Inga kommentarer: