fredag 18 december 2009

-7 och +8

Man skulle kunna tro att rubriken är en målande byggbeskrivning, sju bakslag och åtta framsteg, men det syftar på temperaturen utomhus och inomhustemperaturen ikväll kl 22 när bygget lämnades.

Precis som väntat blev inte isolerandet klart i söndags, den där prinskorven var ovanligt snäll i år men armaturen och John Blund jävlades istället. Så det blev färdigt på onsdagen enligt fallback-plan.

Dagen idag har mestadels gått åt till att ordna med saker som tar längre tid än man tror. Vid 30 meters sikt i snörök tar det tid att hämta kärra, lika så om man får skotta sig in för att komma åt den. Därefter kan man alltid passa på att låta kärran sammanstöta med bilen vid "montering", hyra stämp, låta bygghandelns personal (inte läsa under arbetstid Emma!) dumpa plast i ens luva som bus. Beklaga sig över att ytterdörren i tvättstugan verkar ta in fukt. Dagens tips är att undvika att släpkärran blottar sin sida i bilens högra ytterbackspegel under rondellkörning! ;)

Dagen avslutades med att tejpa ångspärrens skarvar på enplansdelen samt täta den mot ytterväggarna med lämplig fogmassa, alltsammans ackompanjerat av sjöblöta skor från all snö.

Bygget ser just nu ut som ett ostädat garage med skräp i stora högar och allmän oordning på allt annat så man knappt tar sig fram. Inte de bästa förutsättningar för att till helgen hämta virke och få upp de bärande innerväggarna på nedervåningen i tvåplansdelen. Dock skall Puman ta ett ryck imorgon när Pucko jobbar, vi får se vad som sker till helgen med andra ord.

Lite intetsägande bilder, fotografen lika oskärpt som vanligt:


Jobbigt det är när ett ofärdigt tak ser mer ordnat ut än ordningen på golvet...


Hade inte oskärpan regerat hade man tydligt kunnat se de två flexslangsstumpar som kommer ned genom plasten, de borrades in från utsidan i helgen och skall mata utomhushögtalarna med musik från förstärkaren som tyvärr lär hamna i klädkammaren under trappen i den andra huskroppen. Längst till vänster i bild kan man skymta att jag lite provisoriskt låtit isolera igen gluggen där det ännu icke beställda fönstret skall hamna, galet kallras o fet kondensering försvann omgående.

/Pucko

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är John Blond? :-)
//DV

Mitto sa...

Haha, det skall vara "John Blund", Tanten har inte korrekturläst. Men jag ändrar det, tack för din medverkan!

Tack för lånet av kärran (igen), kåpan hade frusit fast men det löste sig med lite vilja. Rondellkörning tyckte den visst också var skoj. :)