måndag 28 december 2009

Eko Eko Eko...

Mellanbjälklaget är glesat, stämpen är returnerade och vi har börjat isolera mellanbjälklaget. På onsdag hämtar vi all den 22x95 som fanns hemma på bygghandeln, den skall spikas ovanpå mellanbjälklaget på ett passande sätt för golvvärmen (berättar inte, ni får se tids nog).


Istället för att nyttja en halv pall med 170-skivor har Pucko roat sig med att stoppa i spill från taket, det är troligen lika mycket kvar att bära upp från nedervåningen. I botten av facken ligger en 95-skiva, klockrent då man sedan kan mata i vilka skitbitar som helst för att fylla upp resten.

Anledningen till att vi isolerar mellanbjälklaget är att vi önskar lite ljuddämpning mellan våningsplanen och det faktum att värmen från golvvärmen på ovanvåningen skall vilja gå uppåt istället för nedåt. Vart efter isoleringen kommit på plats har det börjat eka på övervåningen. Dessutom har det än en gång konstaterats att bygg-belysning inte är logiskt ekvivalent med tillräcklig belysning för foto utan blixt men med mobilkamera.

Nu är det bara att hålla tummarna för att Pucko arbetar tillräckligt långsamt så att all material vi har hemma räcker till efter nyår.

/Pucko

Inga kommentarer: