torsdag 24 december 2009

Julafton o ngn Tomte på bygget

Lite har hänt sedan sist då Pucko jobbat kväll o Puman har även hon varit med ett par stunder, de bärande väggarna är i stort sett klara på nedervåningen. På övervåningen kommer ingen innervägg vara bärande iofs. Resterande innerväggar kommer troligen bli stålreglar.
Avfuktaren har tagit jul-ledigt från Evighetsprojektet, den jobbar extra på ett annat bygge där kund skall flytta in i anslutning till nyåret. Men det sista dygnet hos oss verkar den ha kondenserat ca 10 liter vatten, innetemperaturen var då ca 16 grader. Vi har passat på att ställa ned värmefläktarna ngt i väntan på att avfuktaren kommer tillbaka så det är ca 10-12 grader inomhus för tillfället.

Igår kom värmen så det återstår endast halva snödjupet, skönt för bygg-Passtan som slipper ploga sig fram i snön då den råkar var lite sänkt i fjädringen.

Uteplatsen i vinterskrud, taket ser lite bortglömt och naket ut, men vi har iaf som tidigare nämnts sett till att få ut kanalisation till utehögtalare. :)
Puman sätter sista spiken i kist..., eh, det dubbla hammarbandet! Kvinnor kan! (...o vill inte sluta skjuta när de väl kommit igång, Pucko lovar att det sitter väl i den änden Puman spikade)
Väggen reglades upp idag av Pucko medans damerna jul-stökade. Ovanför dörrarna till badrummet och klädkammaren sitter ett par 45x170 på högkant så inte väggen sätter sig då vi gärna önskar kunna öppna dörrarna även om ett par år.


Garderoberna mellan sovrummen, glasklart eller hur?

Det börjar bli drygt att röra sig när det växer upp väggar precis där man annars genat, nu är det bara att hoppas att vi inte tänkt helt galet för nu är planlösningen på nederväningen definitivt spikad... Hohohohoho!

Julaftonen på bygget avslutades med att börja skjuta dit 28x70 på mellanbjälklagets undersida, det finns 800 meter kvar av det virket att göra slut på så vi har ngt att skruva gips i.

GOD JUL!!!

/Pucko o Puman

Inga kommentarer: