fredag 11 december 2009

Man kan börja ana ett slut

Teoretiskt kan isoleringen av taken vara klart på söndag, men i praktiken då det avser Evighetsprojektet pratar vi säkert onsdag. :) Pucko är ledig hela helgen men det kommer ett julbord i knytkalasform med vänner och bekanta i vägen på lördag (Puman har gjort köttbullar till ett par bataljoner hela dagen idag, glöggen är dock inte hemlagad som väl är) och på söndag blir det ju dagen-efter-julbord (man brukar lida av skallebang och har ett behov av att sova länge och som lax på löken brukar man inte kunna köra bil efter all prinskorv). Till på köpet skall Pucko byta en armatur i badrummet. som måste modifieras, i nuvarande boende så svärmor inte har ngt att gnälla på när det skall spacklas o piffas under hennes julbesök, klockren aktivetet under söndagen troligen. Har hon tur är även armaturen till den infällda spotten i badrumsskåpet utbytt om det finns rätt delar hemma i butik. ;)

Det är bara det sista och dryga kvar nu av 145 och 170 mm isoleringen, det gäller bara att försöka skaka fram lite mått på infästning till utehögtalarna som skall sitta uppe under taket så vi borrar ut flexislangar för högtalarkabel på iaf nästan rätt ställe innan vi isolerat igen taket helt.

Men som sagt, framåt slutet av nästa vecka skall nog värmen på ett eller annat vis kunna dras igång utan större konsekvenser för husets hälsa. Planen var att låna en tillfällig värmepanna med cirkulationspump att koppla på och dra igång golvvärmen, den pannan finns dock inte kvar i bekantskapskretsen visar det sig. Så vi köpte två värmefläktar istället. Men, för ovanlighetens skull, blev det ett fall framåt för oss när vi nu istället kommer över motsvarande tillfälliga panna via rörpularen. Således kommer vi så småningom ha golvvärme i hela plattan under vintern och inklusive avfuktaren kan vi cirkulera luften mha 3 fläktar. Torkar inte plattan ur ordentligt då kommer det aldrig ske, till på köpet torkar säkert ett par liter vatten ut ur lättbetongen också. Klockers.

/Pucko

Inga kommentarer: