söndag 20 december 2009

T-shirt igen!

Det rullar vidare på bygget, ett par släpkärror med virke har kommit på plats till bygget, från bygget har två släpkärror med plast återvunnits. Fredrik har lånat ut spikpistolen och dessutom satt en del griller i våra huvuden, ett av dem har renderat i att ytterligare en vägg på undervåningen skall få bli bärande. Det är den andra långväggen vid badrummet nere som också skall bli bärande, det medför en massa positiva saker som uppväger eventuella negativa.

Igår fick jag hjälp av Mattias på bygget, mycket uppskattat. Vi bar lite virke, käkade burgare, snörslog ut en massa väggar o nödvändiga referenslinjer och stämpade upp mellanbjälklaget. När Mattias for hem blev jag kvar en stund och började arbetet med innerväggarna.

Idag har Mattias gjort ett bejublat besök på bygget igen, vi reglade upp två väggar och därefter var mina 40 reglar (45x95) slut. Vi hann med lite burgare också så klart, de levererades av Puman samt svärmor. Till på köpet dök Fredrik förbi på en kopp kaffe. (Jo, armaturen i badrummet har gjort succé, dock har troligen trafon lagt av istället till badrumsskåpet... ...drygt är bara förnamnet...)


Ena halvan av den saxade väggen till tvättstugan var uppe lagom till lunch idag. I bakgrunden bortom/till höger om värmefläkten är det förberett för nästa bärande vägg mellan sovrummen, den blir lustig i formen då två garderober från olika sidor skall fällas in i denna vägg.


Det blir nog bra när det blir klart, typ eller ungefär cirka eller så...


Klart! Ett dubbelt band uppe och en del kortlingar i mellanbjälklaget senare.


Tvättstugeväggen saxad o klar med 45x95 i en dimension på endast 170 mm, röris blir nog glad för våra val av placeringar på reglar och att vi redan tagit upp ett hål till avloppsstammen till övervåningen.

I fredags hade vi minus 17 grader ute, ikväll hade vi minus 13 grader. Inne har vi dock haft ca 11-12 plusgrader (grattis elbolaget!) och det blev så varmt att det på överkroppen endast fick bli t-shirt idag. Avfuktaren har börjat komma igång ordentligt nu när det mesta börjar bli uppvärmt på riktigt och inte bara luften runt omkring, den verkar ge ca 5 liter på 12 timmar vilket känns rätt ok för en kondensavfuktare med så låg innetemperatur (oklart hur varmt det är sedan igår då Pucko trampade sönder vår enda termometer).

/Pucko

Inga kommentarer: