lördag 6 mars 2010

Det sniglar vidare

Plåtar i aluminium är på plats för att sprida värmen från de värmeslingor (ca 245 meter) som ligger placerade i dessa plåtar (ca 140 st). Skall man sedan skruva ca 2000 skruv i golvspånet (64 skivor) utan att punktera ngn av de fyra slingorna blir det gärna svettigt. :) Man får heller inte glömma mäta hyfsat rätt när det skall kapas ur för golvbrunnar, golvvärmefördelare, avlopp, vatten och ventilation. Vilket äventyr som utförs mer eller mindre helt på knä.

Att rita på golvspånet vart frammatningar, returer o slingor går är riktigt smutt, spänningen med skruvdragaren minskas lite då. Dessutom skall även innerväggar resas o skruvas, det skall borras för matning av el, tele, data, musik och givare till golvvärmen. Då är det också trevligt att veta på ett ungefär vart slingorna ligger. Alla rena träytor limmas dessutom när golvspånet kommer på plats, bör ha gått åt 7-8 liter på de 65 kvadraten.

En drös med stålreglar har via direktleverans av DHL-märkta lastbilar dykt upp på bygget. Tyvärr hade de lastats om mitt i en snöstorm och var snöpaket på lastbilen, två byggfläktar har fått smälta snö och is under ett dygn på denna bild. Karmskivorna verkar ha klarat sig trots all fukt (syns ej på bild) men flera av reglarna var duktigt tillbucklade av oaktasamma truckförare. Vi klarade oss galant vid lossning med traktorn dock. ;)

Nu är även det sista taket helt färdig glesat!

Vårt teleskåp har klarat sig med ca 5 cm (tror vi iaf) efter att en bil valt att plöja av vägen längs med vår tomtgräns. Det anses vara en bedrift då snövallen var galet nyplogad och bestod enbart av tok-tung blöt, blöt kramsnö (skottade vår infart och två hos grannarna timmarna innan så jag vet). Skulle precis sätta på kaffet till Grönis när jag såg att det inte var rätt firma som kom för att bärga.

Vi har passat på att borra ut ett hål för TV/Radio-antenn.

Vi har reglat på den lilla väggen mellan taken med 45x95, lite extra isolering är enda orsaken.

Plötsligt sent på kvällen dök två män förbi, de räckte över denna bygg-öl. Den ena av dem hade gett den andre en öl när denne byggde i närheten av oss och nu lämnade den andre över en till oss. Den smakade galet gott efter en lång dag, att det var kallt ute och ölen var välkyld gjorde det inte sämre. Vi vill passa på att be Mattias om ursäkt för att den första ölen som konsumerades i huset inte var av märket Carlsberg.

Badrummet uppe har ritats om ytterligare en gång, förhoppningsvis lite bättre men lite tråkigare. Klädkammaren fick tillbaka lite från badrummet men sovrummet snodde lite vilket nu möjliggör en annan placeringsmöjlighet av dubbelsängen.

Den diagonala väggen i badrummet lodas med laser, tack för lånet Fredrik!

Samtliga väggar på övervåningen är nu uppritade eller slagna med snörslå i så väl tak som på golvet, bara resten kvar av bygget således.

När plusgraderna var på väg att förvandlas till minusgrader igen passade vi på att ta tillbaka befälet över gårdsplanen, jissus vilka mängder snö det fanns i våra för hand skottade vallar!

Avfuktaren envisas med att överfylla spannet, utan att ljuga har nu över 300 liter vatten kastats ut ur huset via detta spann och med hjälp av denna avfuktare. Temperaturen är nu ca 20 grader och vi har haft rekordhögt elpris i februari, grattis elbolaget och tacka vet vi rörligt elpris istället för tillsvidarepris! Elräkningen lär aldrig bli högre i detta hus iaf. :)

Den framskottade isoleringen är nu med hjälp av Daniel återlämnad till KG, lite av 95-isoleringen behöll vi dock. 66 paket återlämnade av den trailer vi fick i höstas.

Lagom lägsta takhöjd i kontoret, ca 3,6 meter. Den andra sidan borde vara ca 4,2 meter. Det är detta rum som får det runda fönstret.

Första stålreglarna på plats, bortsett från att jag missade en regel för att underlätta gipsningen ser det bra ut för att var jag som gjort det.

Jag har en bra nyhet och två dåliga till Daniel: jag jobbar troligen på fredag men jag är troligen ledig mån+tis!

På återhörande!

/Pucko

Inga kommentarer: