måndag 23 augusti 2010

"Falsklarm" ang kalkstenen...

...i onsdags ringde vi Slite. "Nä, ni kan få ca hälften i nästa vecka o resten blir när det blir." Ah, det spelar roll, tråkigt dock. Allra helst när vi fick beskedet en vecka först o såg framför oss hur vi skulle dumpa det på baksidan mha traktorn. Alternativet att lyfta det över huset känns också avlägset då vi i så fall skulle göra det när vi lyfter upp takpannorna. Det lär ske låååångt före all kalksten är klar...

Pucko har träffat lite grannar, dels herren i det yngre hushållet mitt emot oss och ett nybyggarpar ett par hundra meter bort. Vi kan ju gissa vem som är klara först, tyvärr kan jag inte slå vad då jag kan påverka resultatet. :) Heja evigheten!

Plåtslagaren gjorde tvärt emot kalkstenen, han dök upp innan tidpunkten han sagt själv.

Inte varje dag det sker saker innan man ens är på plats.

Fem timmar inklusive lunch, sedan var allt på plats. Smutt.

Känns skönt att det blev tre rör, ännu skönare att förberedelserna är klara.

Baksidan får inget stuprör ned längs det vänstra hörnet (förberedelser till trots), vi låter det rinna ut till höger ned på taket på enplansdelen.

Bara mitt jobb kvar då, hängränna och fotplåt är på plats.

Det ser faktiskt ut som att vattnet dessutom kommer hamna i rännan, mycket märkligt att jag lyckas med ngt ibland.

På denna bild har två saker skett sedan bilden taget från samma ställe tidigare i detta inlägg: takhuv för avluftning av avlopp samt utluft för ventilation är på plats, den andra saken är att ytterdörren är bytt.

Huven har fått ett litet regnskydd tillsvidare, förhoppningsvis är tätningen runt huven desto permanentare trots att det är signerat "Pucko".

Vi har ju ett sådant konstant flyt med ytterdörrar o fönster, "Smörgåsen" på KG kommer bryta ihop när han upptäcker att Polardörren bytt metallslag/finish på sina gångjärn mellan originalleverans och reklamationsleverans. :)

Det är en seg arbetsvecka denna vecka, fem arbetsdagar och nästan uteslutande kontorstider. Planen är dock att iaf hinna lämna tillbaka de "gamla" dörrarna till KG imorgon innan kneget.

Under september tänker inte Pucko arbeta mer än sex arbetsdagar på kontoret, resterande dagar avser jag halta fram på bygget.

/Pucko

4 kommentarer:

Anonym sa...

Huven måste väl sitta ovanpå pannorna, annars rinner allt vatten uppifrån ner på pappen?

Mitto sa...

Aha, jag ser att vi drabbats av en skjutjärnsreporter i frågespalten... :)

...som tur är kan inte den färdiga huven sväva ovanför pannorna utan att sitta fast i något. Så det som sker nu är att takpannorna läggs på plats och de rör som skall ut hissas på plats. Slutligen kommer plåtslagaren tillbaka och använder nuvarande huv som stomme, den kläs helt i aluzink och anpassas så det blir tätt vid pannorna, tätt runt rören o ett litet regnskydd för rören.

Så efter att ha noterat kulbanan är min övertygelse att det skottet tog i skyttens högra vrist strax nedanför fotleden... D'oh! ;)

Anonym sa...

Nja, så gör vi inte i Skåne. Röret upp, sen huven som sticks under de ovanliggande pannorna och vikt ner under de undre pannorna. röret fästs i huven innan "hatten" sätts på plats.
Låter lite som ert utdragna bygge resulterar i sura svar här på bloggen???

Mitto sa...

Stackars Skåne som inte känner till mer än en lösning. Förstod att det var brist på öppenhet för andra lösningar o kunskap som orsakade den först formulerade frågan, fick inte ihop hur man hittar på den frågan med detta blogginlägget som grund (huven är ju inte klar...). Det verkar ju dock inte rimligt att ingen i hela hela Skåne inte känner till ngn annan lösning än den du nämnt?

"Utdragenheten" hade ju varit ett dåligt namn, Evighetsprojektet är mer passande och korrekt. Att det inte gör ngt att det tar tid kan ju således inte, för den normalbegåvade, vara alltför svårt att klura ut. "Surt" kan min kommentar inte ha varit, "glimten i ögat" känns närmare sanningen då jag inte visste/vet vem som kommenterade. Sanningen vet ju dessutom ingen mer än just jag, om Anonym uppfattar det på annat sätt är det bara att beklaga. "Timell" har nog tittat för mycket på Dr.Phil...

/Mitto