onsdag 18 augusti 2010

Vi är kalkstenen på spåren

Semestern börjar ta slut på alla fronter, plåtslagaren kommer i slutet av veckan för att montera hängrännor och leverera huvarna till skorsten, avluftning för ventialtion, luftning av avlopp samt huv för extern fläktmotor till köksfläkt. Slite stenhuggeri har haft lite strul med sina maskiner och troligen strul med en massa annat också, "6-8 veckor" var leveransen i mitten av mars... ...i måndags förra veckan var det troligen leverans i slutet av förra veckan alternativt början av denna, nu är vi när ni läser detta i mitten av denna... Spelar roll, vi skall inte lägga det golvet än på ett tag iaf, men traktorn är borta nästa vecka o jag vill ha stenen till uteplatsen på baksidan. Teoretiskt kan jag dock låta lyfta de pallarna över huset med kranbil vid tillfälle, ingen fara på taket (det saknar ju pannor o allt annat oavsett) men det är irriterande av ren princip. Låt oss hoppas att plåtis kommer i slutet av denna vecka iaf enligt hans plan så jag teoretiskt har chansen att under helgen fördärva taken med sticksåg på fel plats efter en hög med tankevurpor... :)

Rörpularen ringde sent som rackarn hem ikväll till Puman för att förvarna oss om att det är en räkning på gång för arbete utfört fram till mitten av mars (hennes version iaf, föds ungen med en rörtång i handen om 9 månader kommer jag inte bli förvånad, haha...). Räkningen på 80k fick vi ingen förvarning på, skall man börja bli skakis nu för denna borde inte vara i närheten? :) Puman har det lite jobbigt att få ihop sina badrum utan ett par besked från röris, dock var det oklart för Puman vilka problem hon egentligen står inför så hon kunde inte fråga och således inte få svar. Jag är ombedd att ringa röris imorgon förmiddag, bestämer jag då nu i badrummen...? :)

Skall även försöka byta ytterdörrarna i helgen, det är dags. Hade varit super om de sista fönstren också kom på plats. Risken att huvar, fönster o dörrar kommer på plats i helgen är tämligen minimal, det är Evighetsprojektet vi talar om. ;)

Dagarna på bygget som passerat sedan sist har innehållit lite el, en bakfull Mattias hämtades på söndagen strax innan lunch för en stunds avkopplande tråddragning innan han fick öl samt pizza (& bubbel-vatten, lite ansvar känner vi). Senare mot kvällen bjöd vi på öl och pizza igen till stackaren. :) Jag börjar förstå varför el är farligt...

Köket har fått alla trådar dragna, tror inte det saknas en tändtråd ens om man bortser från koppar för spottar samt värmetålig kabel... ...o flexslang mellan kopparna. Det blir 8 st koppar istället för 5 och det bli lite modifiering av gles samt kapning av 45x70. Ett senare problem. :) Allrummet får 6 istället för 4. Även matning till fasadlamporna är på plats, den har t.o.m. kommit på plats till hela huset.

Köksnygget bör vara klart. jag har valt att fälla in samtliga apparatdosor ca 25 mm, därav de spännande fyrkanterna runt respektive dosa. Tanken är att de infällda envägsuttagen tack vare de infällda extra millimetrarna skall kunna svälja stickkontakterna från det som ansluts och att vi därmed slipper krångla med dessa uttag uppe i skåpen ovanför. Längst uppe till vänster kommer nätverk samt ström ut, det får bli utanpåliggande uttag där i överskåpet samt möjlighet för en extra AP eller basstation till hemtelefonen i händelse av taskig täckning. Som lök på laxen är detta preciiiiis ovanför den kombinationsugnen, det finns nog inte många bättre störningskällor för frekvensbandet 2,4 GHz än en micro. "Starkt jobbat PG"!

Samma lösning med infällda apparatdosor bakom torktumlare och tvättmaskin, man slipper klura på om anslutningskablar räcker till för att man placerat uttagen i skåpet under vasken och man behöver inte oroa sig för att inte kunna skjuta in maskinerna för att kontakten skall ta emot... Den suddiga koppar-knorren uppe till vänster i bild (i den annars så suddiga bilden) är högtalarkabel som även den kom på plats i helgen då Puman önskat högtalare även i tvättstugan.

Elen börjar ramla på plats och det är endast, i sammanhanget, små-fix kvar. Så i mån av möjlighet o väder kommer fokus mer o mer vridas över till utsidan igen. Jag har ansökt om lite osammanhängande semester i september så om taket vore lagt och hela fasaden iaf slammad innan varga-vinterns anländande så är jag inte helt misslyckad. Hoppas bara ansökan inte var osammanhängande.

/Pucko

2 kommentarer:

villanian sa...

Om ni valt Elko Plus så hoppas ni har använt 1.5dosor för alla dubbeluttag. Annars måste ni ha förhöjningsringar.. INTE snyggt!
Elko Plus bygger annars bara 11mm.

Mitto sa...

Vi har inga dubbel-uttag, endast envägs eller europa. Klockrent att ngn har koll på oss. :)