måndag 22 november 2010

Nu kommer kylan...

Tjipp!

Jaha, lite mer än hälften av vindskivorna är skruvade, ingen puts. Och nu kommer första allvarliga kylan. Hade en förhoppning om en mild start på december och att det då skulle bli lite putsande med inhyrd hjälp. Vi får väl se hur länge kylan stannar, den är oavsett inte särskilt välkommen för stunden. Som det ser ut nu så asfalterar vi iaf infarten så den anslutningen kan godkännas. Kravet är ca 5 meter in, Tanten tyckte härom månaden 7 meter och jag tyckte 9. Idag tycke Tanten 10 meter men det lär bli 12. Glasklart. :)

22x195 vrider/kupar sig gärna när de kommer inomhus o börjar torka, riktigt uppskattat.

Det blev rätt ok med vindskivorna, befarade att det skulle bli klumpigt men de höga/stora fasaderna "räddar" helhetsintrycket. 

Alltid en början.

Då återstår bara resten av skivorna och därefter att bestämma hur långt ned de skall kläs med alu-zink. Tack Daniel o tack Puman för hjälpen!

Inomhus sniglar det vidare med det sista o dryga dragandet av flexslang för den sista elen och högtalare. Det är inte mycket kvar men det är en del funderande. Känslan av att man glömt packa något som man brukar ha vid packning av ombyte och hygienartiklar när man skall bort med jobbet och övernatta en ynka natt är ingenting jämfört med att känna sig helt "klar" med el, data, TV, ljud etc i huset. Har man väl gipsat igen väggarna kan man inte komplettera på ett snyggt sätt, glömmer man tandkrämen när man åker bort över en natt kan man köpa en tub på hotellet och trots det har man "ångest" över att man glömt något innan man väl sitter på planet. 

Ovanför dörren mellan vårt sovrum uppe och klädkammaren har det nu förberetts för förstärkare till sovrum, kontor och badrum. Den större modellen (SA-3) har en smidig lösning där man kan ansluta en ljudkälla direkt på förstärkaren och så fort den känner av en signal drar den igång sig själv. Ansluter man t.ex. en TV till den så drar den automatiskt igång de anslutna högtalarna när man slår på TV:n (om man så önskar). Smidigt, men det kräver en extra flexslang till förstärkaren från ev lokal ljudkälla. I detta fall blev det 3 förstärkare och 10 flexslangar, återstår gör att dra fram link-kabel från lifestyle-systemet uppe. Slang slang slang...

Skulle man råka vilja ha en väggmonterad TV i kontoret och inte önskar en massa synligt kablage så behöver man förbereda sådant nu. Sagt och gjort, nu sitter dosarna i det första laget med gips, när andra är på plats syns de inte men dosor och tomslang är på plats för el, data, antenn och ljud ut. Överambitiöst och troligen helt i onödan, men skulle vi strunta i det så kan vi ju sätta 100 kr på att vi kommer sätta en TV där...

Vi håller tummarna för en mild del av december och håller tillbaka gråten tillsvidare. Är man kass så är man. :)

/Pucko


1 kommentar:

Anonym sa...

Snygga vindskivor! ;-)

/DV