torsdag 11 september 2008

Första leveransen avklarad till Högklintsvägen 51 B

Det strukturerade kaoset fortsätter. Jakten på att få allt att klaffa går ganska knyckigt, men vår vän Daniel har idag myglat sig hem tidigare från flygledartornet i Visby o dumpat 150 meter markrör till kablage. Tack Daniel, inte ofta vi kommer ha gratis lossning och transport av vårt materiel!
KA är fortfarande inte helt löst, rörpularen skall jag träffa i början av nästa vecka o diskutera a load of stuff, grävaren dyker upp ngn dag men oklart när. Takstolsfabriken har lämnat en offert på 34 st takstolar, priset landar på ca 56.000 kr inklusive mervärdesskatt. Jag har bytt samtliga mina arbetspass nästa vecka så jag är ledig dagtid o kan bistå grävaren, eller så är kontrollbehovet för stort...

Jag o Puman tog vår första gemensamma promenad i grannskapet idag o kikade på den plats dit Nygårds hänvisat oss att dumpa schaktmassor. (Tror vi hann lägga ögonen på 100-talat lamm också.) Det fanns en del dumpat där redan, dock var allt så fint upplagt och uppdelat att jag blev osäker om vår jord/sten-blandning verkligen skulle dit. Men enligt vår granne Owe som hyr av Nygårds skall Nygårds ha det under ngn väg de skall göra, så säger de att det är ok får vi tacka och bocka.
Här ovan har vi en bild av vår första leverans av material, hitom materialet blir det en grusad gårdsplan på ca 200 kvadrat, längst till vänster i bild syns en "glänta" upp mot den asfalterade Högklintsvägen och där hamnar givetvis äntligen vår "egna" utfart.
Nedan har vi en bild tagen rakt söderut över tomten från Högklintsvägen (efter en del efterforskning hos SAK har det visat sig att mäklarens uppgift om att adressen blir 53 B inte stämmer, korrekt är Högklintsvägen 51 B).
Nedan ser vi Puman på språng, enligt henne själv "...är det så här man kommer gå klädd sedan". :) Jag hoppas hon inte syftar på våra 14 kvadrat i sovrummet, möjligen att mönstret på hennes skotskrutiga stövlar kan få utlånas till ngt annat plagg. :) I bakgrunden av bilden breder tomten ut sig ca 70 meter norrut upp till Högklintsvägen.Vi har faktiskt sparat några träd även om grannen Owe undrade häromdagen om vi skulle göra en fotbollsplan.

Åsså har vi den fina utsikten mot grannarna presenterad här nedan... :)

Till helgen skall husets placering mätas ut och hörnprofiler skall upp så grävaren har ngt att gå efter, utfart skall markeras ut och gårdsplanens utkanter skall markeras/sprayas. Jag behöver dessutom j*vligt snart bestämma mig för vart vår elcentral skall hamna i huset. Vi behöver dessutom bestämma oss för om vi skall ha ngt vatten och/eller avlopp i garaget...

/Pucko (& Puman)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan Puman !!

Ser ju jättefint ut !
Nära till havet och Visby, perfekt!
Tänk på att lämna lite space på tomten till vår villavagn när vi kommer !!!
Lycka till!
Ser fram emot fler bilder, har inte hittat några på Pucko ännu.

Ha det bäst!

Kram
Marie Li.

Anonym sa...

Hej på er! Vilken fin sida ni fått till! Inte nog med att man måste vara hanteverkare o snickare... bloggare med på meritlistan, bra jobbat! Imponerad av era projekt! Jättekul att läsa o Ser fram emot utvecklingen o såå klart mer bilder! Gärna på de nya bågarna;) Hppas allt e bra med er! KRAM PÅ ER!

Anonym sa...

Hejsan Anders!

Jag är imponerad! Vad kul för er!

Jag och gubben vet ju HUR mycket jobb det är.. puh.. ! Bra jobbat!

Ännu inte haft vägarna förbi Stockholm och Stenhamra? Du vet att Ni alltid är välkomna! Whiskyn väntar! :-P
Jag förväntar mig att få hälsa på då bygget är klart, för en liten fika i alla fall.

massvis med kramisar
gamla klasskompisen Cornelia

Mitto sa...

Marie (&) Li: Pucko tillhör en bild-skygg ras som reser ragg vid anblicken av en kamera riktad mot honom, dock är det nog bara en tidsfråga innan han dyker upp på bild, håll ut till maj månad eller så. :)

Nina: Äsch, du väntar bara på att få hälsa på år 2010 med "gänget". ;) Dock är ni, enligt tidigare, välkomna att snyllta logi i mån av plats o plats kommer det finnas!

Cornelia: Tjipp! Det snålas med ledigheter o resandet till fastlandet brukar vara schemalagt och inrutat likt ett schack-bräde! Men man skall aldrig säga aldrig och vi kommer varken ha elstängsel eller vallgravar runt bygget/resultatet. ;)

/Pucko