måndag 8 september 2008

Två steg fram och ett tillbaka

Ikväll besökte grävaren oss på tomten och tittade på vad han gett sig in på. Han tror sig dra igång i nästa vecka så nu har vi brått att mäta ut grund, uteplatser, utfart och garageplan. Jag skall under veckan lägga ut en situationsplan bland länkarna uppe till höger.

Vår blivande granne meddelade oss också att vi fått tummen upp av Nygårds att lägga schaktmassor på en plats en liten bit från oss (strax bortanför tennisbanan). Det lär bli en liten del med massor då det även skall skrapas ur en meter runt om plattan samt ca 50 kvadrat för uteplatsen utöver de 250 kvadraten för gårdsplanen.

Vi har röjt av tomten rätt rejält, vi har sparat 6 träd på tomten som vi från början skulle ha tagit bort. För att klara två av dem har vi fått lägga om dragningen till vår utfart och flytta hela garageplanen ett par meter norr ut. Förhoppningsvis blir det till det bättre när vi får allt på plats och inser förändringarnas positiva effekter. Bilder på tomten kommer väl vad det lider.

Vi jagar fortfarande GEAB om anslutningspunkt, på den fronten intet nytt. Idag har jag dessutom efterfrågat vem som sitter på bollen och hur vi kommer i kontakt med denne person, dvs den de valt att kalla "beredare".

Om vi får vår KA godkänd av SAK är fortsatt okänt, men vi börjar gräva nu på allvar iaf då det är OK så länge vi inte fyller upp med grus i "hålet" för plattan.

I övrigt fortgår kontakterna med rörpulare, takstolsfabrik och svågern. Vi har fått pris på materialet till plattan, dvs allt utom betong, gjutning, vatten och avloppsprylar, värmeslingor och grävning. :) Cellplast, armering och kantelement landar på ca 75.000 kr. Vi får väl se om vi klarar oss under 2.000 kr/kvadratmeter platta.

Prio nu är att få grunden utmätt, utfart/gårdsplan utmarkerad och fundera på all tomslang vi behöver ha ned i backen under gårdsplanen (el till lyktstolpe, el till garage, v/a till garage(?), telefon till tomthörn etc etc) så grävaren kan gasa på ostört. Dessutom skall jag ringa o beställa en dragkrok till R(a)CE.

/Pucko med tant

Inga kommentarer: