torsdag 28 augusti 2008

Rörpulare, bergvärme o ett tak över golvet

Vårat A-TEAM är komplett, rörpularen är med på noterna och hjälper oss! Han vill få kika på ritningarna i tid så han hinner förbereda sig lite, tydligen är vår grävare snabb i vändningarna o är han inte det tar han till lördagar! Det skall inte heller vara några problem att lägga ut golvvärmeslingorna över vintern så länge vi gjuter in dem o därefter täcker över det som sticker upp ur plattan vid den tänkta golvvärmefördelaren.

Miljö- o hälsoskyddskontoret ger tummen upp för bergvärme, men det var nära att det sprack. Vi är ca 50-100 meter från gränsen till en vattentäckt. Som vanligt fanns inte vår tomt inritad på ngn av de tillgängliga kartorna så det hann bli lite missförstånd innan jag med lättnad kunde konstatera att vi hamnade på rätt millimetermarginal från gränsen...

Takstolsfabriken vet nog inte vad de ger sig in på för de har inte fått se några ritningar än, men det var bara att maila dem vid tillfälle. :) Skall tala med Fredrik vid tillfälle och reda ut vilken anläggningsyta vi kan räkna med på de olika hussektionerna för takstolarna så skall takstolsfabriken få de sista ingångsvärdena (eller de första...).

Golvsliparen har gett oss lite styrning kring golvet, han önskar hårda fogar som ej överskrider 20 mm och variationen av ojämnheten bör inte överskrida 5 mm. Med andra ord kan vi ta den hälften så dyra kalkstenen istället, vi får undvika kalk i bruket för fogen o nyttja vitcement istället. Skall vi lyckas med de fogkraven vill det till att ngn sponsrar oss med en massa terapitimmar hos öns bästa hjärnskrynklare. Annars lär vi dumpa de sista 50 kvadraten till uteplatsen över klippkanten på Högklint...

Tanten har beställt nya bågar till glasögonen, men inga glas, var visst ngn åldersrabatt. 1-procentenhet per år hon fyllt, så hon fick 40%. Eller var det optikerkedjan som fyllde 40? Iaf så har vi semester nästa vecka o med hennes supersyn kanske vi vågar oss på att fälla ett par träd.

/Pucko

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gott att de sakta börjar ta sig. Hur slutade kvällen på stan i söndags?

//Daniel

Mitto sa...

Det slutade med ett par välsmakande wirre på G:a Masters, Grönis tycktes vara nöjd med upplägget under dagen. Han tyckte dock att han började känna av smällarna från kickboxningen när Puman hämtade oss, paintballen nämnde han nog inte som en smärt-källa.