måndag 16 mars 2009

Grävaren har gjort sitt

En ledig dag i arbetsschemat blev en heldag på byggschemat. Fredrik ringde igår och sa att grävaren inte skulle vara på hans nästa projekt under måndagen utan troligen hos oss. Strax efter kl 08 imorse landade jag på tomten, mycket riktigt åkte mr Härlin runt, runt & runt i sin gula karusell. Nu är grunden äntligen fin-singlad. Tur grävis kunde låna en annan skopa, den som ser vad som är annorlunda med den kan ju lämna en kommentar. ;)

(Med facit i hand, det skulle nog ha varit ett lass med grus till uteplatsen också, aja vi får se till att lösa det också om det är så att vi ska gjuta även uteplatsen.)
Jag har fått i ett gult markrör rakt genom hela grunden ned till samma ställe som vi tänkt ansluta ett eventuellt gästhus, det är trevligt om el & VA finns på samma plats när man skall börja gräva upp tomten igen för att hitta just dessa saker. :) Har lagt ned ett markrör ut under uteplatsen, två ut till garaget och ett ut på andra sidan av garageplanen. Har lagt ned hälften av röret för telet. Dessutom har vi grävt fram en bra bit av energibrunnen så röris kan koppla klart kollektorslangarna så småningom. Det som återstår nu av allt eländesjobb bör vi klara utan grävare, iaf det som behövs göras innan gjutning. Den gula karusellen kommer säkert komma tillbaka i ngt sammanhang, alla som haft en grävare på tomten vet hur bekvämt det är att se en stubbe fösvinna på 5 sekunder istället för att man skall gräva och spola med vattenslang under en hel söndag för att kunna ta bort samma stubbe. :)
Ovan: Härlins Gräv i farten på infarten
Nedan: Härlins Gräv i farten på utfarten (samma plats) Mycket markrör blir det.

Det som återstår för min del nu är att raka till det sista av singlet, är jag riktigt seriös lånar jag grävarens laser till det. Annars löser vi det lagom till när kantelementen skall bäras på plats då vi troligen lånat lasern tills dess oavsett. Raka till singel, ordna de kvarvarande markrören ut från elcentralen i huset (inte fasadskåpet), bära kantelement, få ned de sista 25 meterna för hand av rör till telet, sätta kantelement... ...och därefter återstår bara allt som återstår för att bygga klart huset. *skakar uppgivet på huvudet åt mitt försök att berätta vad som står närmast på schemat* Ngn som börjar förstå varför Linda kallar mig för sitt lilla "Pucko"? D'oh!
Aja, vi får se vad som blir gjort till helgen, det finns att göra. Det är ju, om man står inomhus och tittar ut på solen, "vår i luften" så det finns ju en del växter/buskar att rensa på tomten upp mot vägen (Linda hittade ett litet vårtecken, förra söndagen, i form av en liten blåsippa som tittade fram!). Däremot kan jag meddela att det inte vid 8-tiden på morgonen eller ett par timmar senare i blåsten INTE känns så där fruktansvärt mycket som vår i luften. :) Möjligen som is-tid i benmärgen.
/Pucko

Inga kommentarer: