söndag 22 mars 2009

Smyg-accelaration av bygget, det börjar bli dags!

Helgen har för Puckots del varit fylld med frisk luft, en massa timmar har lagts på grunden. Har dragit in, vad jag tror iaf, alla markrör till fasadskåp och elcentral. Det tillkommer ännu isolerade kollektorslangar för bergvärmen, telet och lite mer markrör. Men de skall inte till elcentral eller fasadskåp, möjligen att telet hamnar i fasadskåpet, men vi får se.
Därutöver har jag nu lagt ut finsinglet klockrent över hela grunden, grävaren lånade snällt ut sin laser, tackar! Nästa "stora" moment för grunden blir att ställa ut kantelementen.

Har fått ett "bra" nummer att ringa på måndag angående mer grus. Skulle tippa att vi kommer göra av med 40-45 ton till med lite grövre singel (16/32mm) till uteplatser, jämna till garageplan och fylla ut runt grunden. Det sista gruset lägger vi inte på innan vi flyttar in, man slabbar iaf med bruk o annat kladd så mycket under bygget att det jobbet ändå blir ogjort.

Vi har fått tag i en traktor som vi skall låna, återkommer när det är helt klart. Men en traktor att flytta saker med, lossa lastbilar, bära grus och lyfta balkar med är klockrent.

Jobbar kväll (börjar kl 15:15 och slutar kl 00:15) mån-tors, ledig fre+lör. Om vädret tillåter (nu snöar det) skall det rensas lite växtlighet upp mot vägen och det skall troligen komma lite kantelement på plats.

/Pucko

Inga kommentarer: