söndag 29 mars 2009

Kantelement på promenad och havsutsikt

Planen från början var att kantelementen skulle ha kommit på plats idag på min lediga dag. Men vädret igår fick mig att tappa modet (det var vindstilla, ingen nederbörd och sjukt varmt). Lasern avbeställdes från grävaren och allt skjuts upp till nästa helg eller så.

Istället har jag och Puman varit ute och vallat kantelementen runt tomten, de har förflyttats och intagit stridställningarna inför kommande anfall av finsinglet. Även armeringsjärnen till voterna har burits fram. Så nu är det förberett mer än tillräckligt för att stapla ut dem på sin plats för att lösa sin uppgift, att låta dem komma till sitt rätta element...
Som rekreation avslutade vi dagen med att gå hårt åt vår norra del av tomten. Allt som bär barr skonades, allt annat (förutom en större ek) rycktes upp med rötterna eller klipptes/sågades av jämns med backen. Det blev en del och vi kommer behöva elda en del igen. Vi får planera in det så vi kan få lite korv med bröd vid ngt lämpligt tillfälle, hittills är det den mest frekvent förekommande maträtten på tomten efter mina dagar med motorsågen där i höstas.
Tanten har varit riktigt duktig idag, men efter en tid med röjandet försökte hon arbetsmygla igen och letade efter en anledning att pusta lite. Men hon skall ha en eloge för vad hon kom på. Hon kom på att vi kan se några meter av delen där himlen möter havet. Hade vi varit mäklare hade vi utbrustit "havsutsikt", vi besinnade oss ganska snabbt och garvade åt det. Vi måste stå längst norr ut på tomten och titta åt väster, det måste vara under perioden av året då det är lövfritt på träden och ingen stor lastbil/buss får fara fram på vägen. :) Jag trodde inte vi skulle se havet riktigt än, däremot finns risken att vi ser det när vi spikar tak, pappar, läktar och lägger betongpannor. Tur vi inte är mäklare eller charterarrangörer får då skulle vi tvingas marknadsföra dagens upptäckt. :)
Näe, just det, vädret igår var precis tvärtemot vad jag skrev inledningsvis! ;)

/Pucko (å Puman såklart!)

Inga kommentarer: