onsdag 1 april 2009

Mellis till grabbarna

När jag slutade mitt arbetspass vid fyratiden, ringde jag och kollade med Puckot om han va på bygget. Det var han! Fredrik skulle också komma förbi och hjälpa till med grunden. Så jag tog svängen förbi affären och införskaffade lite fyllda frallor och dryck som mellis till byggarna. Slank ner lite choklad i shoppingkorgen också!

När jag kom ut smaskade vi i oss mackorna i vårsolen, underbart att känna solens första varma strålar. :) Under tiden vi fikade stod vi och begrundade vad Anders åstadkommit tidigare under dagen. Han hade ställt ut kantelement på östra sidan och mätt ut och kapat till burspråket. Anledningen till att det var just den sidan var att vi inte kontrollmätt så linornas positioner inte hade flyttats sedan september. Så efter fikat kontrollerade, kryssmätte och justerade grabbarna linorna så vi inte får ett skevt hus med oräta vinklar.
Därefter beslutade byggmästaren, dvs mitt lilla Pucko, att vi skulle sammanfoga de kantelement som han redan hade ställt ut under dagen. Beslutet togs trots att vi inte hade tillgång till någon laser för att verifiera att elementen står i en tillräckligt jämn nivå, dvs att höjdvariansen på elementen inte är för stor eller att ena hörnet står mycket högre än det andra. Vi gjuter med laser så det spelar ju inte ngn jätte stor roll, men varför göra det krångligt?
Sedan hade Fredrik fått blodad tand och tyckte vi skulle fortsätta (trots att han sedan kl 07 imorse jobbat med sitt eget byggprojekt åt en kund) ställa ut fler kantelement, så det gjorde vi. Man säger inte emot en byggare när man bygger! Hur ska mitt Pucko klara detta bygge utan Fredriks handledning annars? Jag assisterade brilliant enligt rutin. Anders rakade grus och jag och Fredrik hjälptes åt att ställa elementen på plats och sammanfoga dem med styrbleck.
Sen kom vår granne Owe förbi, klev in över kantelementen och ställde sig vid "matplatsen" och tittade sig förbryllat runt omkring. "Hur ska du få in bilen här?" Han kunde för sin värld inte förstå hur man skulle få in en bil till just den platsen han stod. "Skall du komma därifrån?" sade han och pekade söderut på tomten. Owe är nämligen av den uppfattningen att man ska ha större garage än hus, därav kommentaren. Har jag berättat att vår granne har humor och är en trevlig prick?! ;)
När vi packat ihop och skulle åka tog jag fram en av de små minichokladkakorna som slunkit med när jag handlade och det uppskattades. "Åh, choklad tackar man inte nej till!" sa Fredrik. :)
Till helgen får vi klara oss utan bästaste Fredrik. Förhoppningsvis har vi fått tag i en laser så vi får allt klart som måste göras innan vi kontaktar röris igen. Vädret i helgen ska bli klockrent att vara ute och jobba i, strålande sol har vädret lovat. Tyvärr får Fredrik inte vara med oss ute i det vackra vädret utan istället vara inne i en lägenhet i centrala Stockholm och bygga kök åt sin bror. På lördag blir en heldag på bygget för min del, men på söndag får gubben klara sig utan mig fram till kl 14 då jag slutar mitt pass på operation. Hoppas vi hinner göra det mesta på lördagen, allt går ju mycket lättare om man är två! :)
/Puman

Inga kommentarer: