torsdag 9 april 2009

Traktor, grus(ad röris) och risig skopa

Under veckodagarna som passerat har lite mer cellplast kommit på plats, nu är det ytterst lite kvar av cellplasten som kan läggas på plats innan röris varit förbi och dragit in kollektorslangarna för bergvärmen. Därefter skall jag försöka få in rör/slang för vårt tele. Tyvärr hade röris inte tid att komma innan påsk, men efter påsk har han lovat. Med lite tur kanske han har varit där idag? I.a.f. så har Daniel varit förbi med ytterligare 12 meter rör till telet, det tackar vi för.

I onsdags hade jag dessutom besök av damer på tomten, de drog dock lika fort som de anlände. De körde nämligen bara ut våra tre bilar med grus, så nu finns det 20-25 kubik grus att bära runt till uteplatsen. Tack Daniel för telefonnumret!

Senaste rapporten kring traktorn är att den anlänt Visby ikväll, tidigt imorgon förmiddag skall vi ha tillgång till den. Pallgafflar och en liten hemma-snickrad skopa medföljer. Vi får se hur bra/dålig skopan är. Men som ngn uttryckte det:
"Att ha traktor och liten skit-skopa är bättre än att bara ha en skyffel och skottkärra!"

Vi tänker ta fasta på det och försöka göra ngt bra av det, men så här runt påsk känns den nog lite risig iaf... ;)

Vidare har vi fått offert på byggfelsförsäkring, vi kommer teckna en försäkring som endast avser material då vi gör allt själva så den kostar oss "bara" 10.000kr och ingen slutbesiktning för byggfelsförsäkringsbolagets skull behövs (det är inget skämt, den är verkligen billig jämfört med en försökring som skall täcka entreprenad också. Gissningsvis skulle den kosta det tredubbla + slutbesiktning på 6.000kr). Helt ärligt ser jag inte vad den skall gälla egentligen, konsumentköplagen räcker nog långt i de flesta fall. Aja, lagstadgad försäkring går inte att göra så mycket åt. Byggförsäkring för brand, material o annat löst förstöbart/stöldbegärligt tecknar vi via banken vad det lider.

Pucko är ledig fem dagar nu, vi får se vad som hinns med och vad vi kan göra i väntatn på röris.

Har jag missat ngt? Troligen...

/Pucko

Inga kommentarer: