måndag 27 april 2009

Niu e de näre niu

På torsdag blir det åka av, kl 07.00 ska betongpumpen vara uppställd och klar, kl 07.10 ska första betongen landa i grunden! Fyra leveranser med 33 kubik betong, 1 st Norragård + 2 gubbar till som sköter själva gjutningen, byggherrarna själva dvs Pucko & Puman, pumpförare och lastbilschaufförer.

Igår morse var vi ute på tomten vid niotiden och drack vårt morgonkaffe ute i solen, härligt! Sedan började jag  arbetet med att skyffla bort grus från utsidan av formen på uteplatsens västra sida, där formen hade gett vika, för att sedan kunna stötta upp formen utifrån så den håller sig på plats. Samtidigt hade Puckot påbörjat najningen av armeringen där vi slutade igår.

Lämnade bygget efter nån timme för att bege mig till Tofta och hämta goa Mattias som skulle hjälpa Anders att potentialutjämna plattan, det va en trött liten hjälte som mötte mig i dörren. Hade varit hårt under gårdagskvällen, då han varit ute och gjort stan. :) När vi anlände till bygget igen började vi med att ta frukost, sedan fortsatte grabbarna med att naja armeringen i plattan. Jag satte ut markdistanser på armeringsmattorna på uteplatsen, mitt lilla projekt med uteplatsen som Puckot säger. Sedan hann jag naja fast några mattor med varandra innan det var dags att bege sig hemåt för att sedan åka och jobba kväll på operation.

Grabbarna jobbade på i solen och sedan bar det av till en pizzeria i stan, enligt Mattias önskemål. "Bakispizza vore inte fel" slank det ur honom när Anders frågade om han började bli hungrig strax innan jag lämnade dem. Söt han är!  Jag kan tänka mig hur de satt på någon pizzerias uteserveringen och njöt av sin pizza i det underbara vädret medans jag var innanför lasarettets väggar!

Ikväll var vi ute en sväng och fixade lite som vi inte hunnit med i helgen. Jag skyfflade upp grus mot kantelementen så att de inte ska kunna ta sig någonstans när betongen väl kommer i och tejpade igen de gula slangarna så det inte ska komma in vatten där när plattan ska vattnas efter gjutningen. Anders sprutade i fogskum vid rörgenomförningar i cellplasten. Detta på inrådan av Norragård för att motverka fuktvandring genom plattan. Vi fick besök av en granne som kom och hälsade och var nyfiken på vad det skulle bli för nåt hus. Trevligt att de kommer och säger hej!

/Puman

Inga kommentarer: