måndag 20 april 2009

Shopping, massa grus och snor-kallt


Tjipp!

Det var ett tag sedan vi uppdaterade. I korthet kan vi sammanfatta senaste dagarna med att det nu har börjat falla en massa bitar på plats.

Byggsamråd blir troligen av den 27:e april, tills dess skall Mitto rita in vatten och avlopp på situationsplanen samt knåpa ihop en teknisk beskrivning av bygget.

Röris blir troligen klar med vatten och avlopp invändigt i grunden under mån/tis, onsdag har Mitto tagit ledigt o skall gasa i den sista cellplasten. Tors/fre blir röris klar med golvslingor, om Pucko kan bli ledig även då vore det kanon. Lör/sön hoppas vi få armering på plats och potentialutjämna, därefter är det bara ringa om gjutning o ta ledigt för den dagen också!

När datum är satt för gjutning av platta kan vi beställa hem stenen så vi kan börja bygga på riktigt. :)

Igår var vi på lite shoppingrunda, blev 45 meter takbräder och 2 kantelement samt en fogsvans. Därefter en vinkelslip från DeWalt (D28492KD), en kap- och geringssåg med en sågbänk (DW777 + De7023), en drös markrörsböjar, stämjärn, borrar etc etc. Det var "Vårmässa" på Snicken och "vår" bygghandel firade sitt namnbyte. Andra saker som hände på Snicken var att DeWalt-säljaren inte gillade att Pucko inhandlade leksakerna med en Bosch-keps på skallen, varpå vi fick två kepsar som sedan, troligen, "stals" av ngn girig 50-årig stel gubbe som minsan inte fått ngn keps och inte orkade leta reda på vart man kunde "få" dem. Linda hittade en torkvinda som hon minsan skulle ha och vips så skulle mamma-Pucko också ha en likadan, eller om det skedde i omvänd ordning. ;)

Under lördagen hann vi också med att få dit de två sista kantelementen, det var en del pyssel med alla dryga markrör för el, tele och bergvärme på samma plats i kombination med ett innerhörn för plattan. men vi lyckades efter en del fel-tänkande. :) Därefter hann vi inte göra mycket innan vi fick avbryta, de nordliga vindarna hade fått Puman att skaka som ett höstlöv mitt i våren och inte ens varmchoklad med expressbud från hennes (blivande)svärmor hjälpte.

Idag söndag började vi dagen med att hjälpa grannen lägga ut 6 kubikmeter matjord (de vi köpt tomten av), böja rätt en staketstolpe och flytta på en stenig jordhög och en jordig stenhög. Säga vad man vill om den lilla skopan på traktorn, men vi hade inte velat byta bort den mot en livstids-tillgång på skottkärror! Därefter blev det otippat fika med nybakat bröd hos grannen innan vi fortsatte med vårat eget pyssel. Vi mätte ut och markerade uteplatsen med fall och satte upp halva gjutformen. Därefter började ett ändlöst uppgrusande av uteplatsen och framåt kvällen fick vi oväntad hjälp från mamma-Pucko, klart blev det iaf och inte mycket grus kvar heller av de tre(!) lastbilsleveranserna med grus. Hyran av planlaser från grävaren fick bli en zinkhink fylld med 10 flaskor bira av olika sorter, hoppas den smakar.

Vi får se om vi gör klart den andra halvan av formen under kvällarna denna vecka, annars får Puman korrektur-läsa och rätta detta inlägget som Pucko precis gjort.

/Pucko & Puman

Inga kommentarer: