lördag 25 april 2009

Värme, avlopp, vatten och sol

5 dagar har passerat sedan sist. All cellplast är på plats, röris är klar med vatten och avlopp invändigt i plattan och vi kan nu tvätta bilen på tomten om vi så önskar. Golvärmeslingorna är på plats, golvärmefördelaren fick en kanon-bra placering. Röris kliade huvudet o klurade på placering, vi föreslog under trappen och där hamnade den.
Vi har byggt klart formen till uteplatsen och vi har paddat gruset, armering hämtades imorse och har lagts ut. Ett stort tack till Fredrik som dök upp och hjälpte Pucko att lossa de otympliga mattorna. Ett litet missöde är att det är för lite armering till uteplatsen (Pucko trodde att 5200-mattorna var 230x500 cm men de var endast 220x480) och att det kommer gå åt mycket betong dessutom, men det får gå.
Armeringen till huset är på plats, återstår endast att naja armeringsnätet.
Imorgon kommer en av våra hjälte-vänner och hjälper till med potentialutjämningen av plattan. Dessutom skall det fram flexslang till elcentral, innerväggar, tele och bubbel-bad som också skall potentialutjämnas.
Inget byggsamråd på måndag, KA hade förhinder. Troligen gjuter vi plattan på tisdag eller på torsdag och vi bör således beställa sten denna vecka...
/Pucko & Puman

Inga kommentarer: