söndag 5 april 2009

Jätte Tetris i slowmotion

Lördagen bjöd på sol och massa värme, vi är solbrända i ansiktet enligt Puman. Pucko har en rolig bränna från kepsen. I det fina vädret hade vi besök av Malin o Mattias på förmiddagen, på eftermiddagen fick vi besök av mamma-Pucko och lill-syrra-Pucko och i bagaget hade de med sig lite mat från MAX. När dagen tagit slut var kantelementen på plats med hjälp av en hyrd planlaser, dock var kantelementen slut för tidigt. Det saknas 2 stycken för att få det klart. Det positiva i sammanhanget är att de inte hade varit på plats ens om vi redan haft dem, vi skall ha in kollektorslangar och tele genom grunden först. Vi hann med ett bra Team-work också när vi skulle tämja alla gula markrörs-drakar, Puman visade sig vara en hejare på att naja. Skillnaden är tydligen inte så stor mellan att naja lite och att gipsa en patient, och det kan stämma rätt bra för Pucko är varken bra på att naja eller att gipsa. ;)
På söndagen var regnet på besök tidigt under förmiddagen, så ingen annan var på besök hos Pucko heller. Puman dök upp kl 15 som en liten sol efter att hon slutat jobba, dock gick hon i moln rätt snabbt av det mat-arga Puckot. En annan sak som kan konstareras efter dagen är att plast inte absorberar vatten, det ligger kvar på plasten likt minering som bara väntar på att en arbetshandske med en fuktighet som understiger 100% skall dyka upp så det kan få lite uppmärksamhet. Efter en stunds slit var dagen iaf slut o det var dags att fara hem. Hade dubbelt så mycket cellplast kommit på plats idag, hade iaf Puckot varit nöjdare. Förhoppningsvis så har iaf Puckot nu tänkt på allt och inte missat ngt på den del som nu fått cellplast och att voter, markrör och alla avloppsanslutningar är framme i dagen så inget saknas.

Innan vi for hem hann vi slå ned en stolpe i hörnet på uteplatsen och med hjälp av planlasern markera ut ovankant på plattan, då återstår det "bara" att ordna fall på grusbädden och ordna gruset som är grusbädden... Pucko ringer röris och grus-killen imorgon, med lite tur har de inte tagit påsklov riktigt ännu. Puman åker tillbaka med planlaser och ser till att vår ansökan om byggfelsförsäkring hamnar på postlådan, går allt väl har vi snart den byggfels-benämnda material-försäkringen i vår hand så vi kan nyttja den som bränsle i grillen.
/Pucko & Puman

Inga kommentarer: