torsdag 23 juli 2009

Leveranserna snabbare än Pucko

Länge sedan senaste uppdateringen här. Men oroa er inte, det har inte hänt mycket. ;)

Min syster med familj samt vänner till dem har varit på besök, så har det inte jobbats eller regnat så har det varit samkväm med dem eller svensexa. Mycket annat som splittrar byggtiden med andra ord.

Vi har fått hem 2,5 km ändspont, 1 km tegellakt, 0,25 km 45x120 och 9 rullar underlagspapp MB380. Varför jag inte tog hem 45x170 är oklart, det är inte bara Evighetsprojeket som gör skäl för sitt namn, så gör även Pucko. ;)

Bilderna är från igår så dagens bakslag är inte dokumenterade således.
Virke utkört med en större kranbil än sist.
Snart bara gavlarna på 1-plans delen kvar.
Inte helt oväntat var det Fredrik som agerade hjälte när senaste balken kom på plats.
Den andra gaveln är snart klar om man räknar med dagens arbete, gissar att det saknas ca 2 pallar till den. Hittills har det bärts upp ca 13 pallar med sten (eller 450 sten/45 kvadratmer/10 ton), gissningsvis får vi över 8 pall av våra totala 91. Så går det när Pucko räknar. ;)
Hälsade på ena hälften i ett av grannhushållen idag, vår nuvarande granne var på besök hos dem för att hämta hem sin Porshe men det var lite dåligt med juice till startmotorn. Stegade då över för att se om jag kunde vara till hjälp med kablar etc, men som vanligt hade man inte ngt att tillföra. :) Trevligt iaf att få hälsa på ngn granne i sin egen ålder, de tre andra vi pratat med har ju alla varit i åldrarna mellan 50-80. :)
Framåt kvällen cyklade en bekant, Simons bror, med familj förbi och från vägen skrek han "Det går för långsamt!", på vägen tillbaka kom det ett "Öka!". Om han bara visste hur rätt han har, men han har väl fått rapporter från Tofta-folket. ;) Kontrade med ett "Jag hör av mig när det skall målas!". Svaret då blir väl "Inte en sportmössa!". :)
Så trots att tanten är hemma på Hammarö och även betrott mig med markservicen har jag idag iaf pratat med folk i 10 min idag, socialt som tusan!
Har säkert glömt berätta ngt relevant, ni får hålla tillgodo med det jag svamlat istället.
/Pucko

Inga kommentarer: