onsdag 19 augusti 2009

Leveransen klar till taklagsfesten??

Det har varit "gott" om fina besök på bygget sedan sist. ;)

Dagen idag har varit givande, som alltid med Fredrik på plats, även om det inte blivit enligt ursprungsplan eller varit särskilt friktionsfritt. Målet var att hissa upp alla balkar på två-plansdelen, men vi kapade till alla kertobalkar utom de tre till burspråket och vi monterade endast de små på två-plansdelen och monterade en stackare på en-plansdelen. Vi tog ganska snabbt beslutet att ringa ut en kranbil tills imorgon, varför slita ut sig helt under en hel dag när vi kan få samma jobb utfört till en hundradels ansträngningskostnad och gjort på en bråkdel av tiden?

De små balkarna på plats, vi fick en hel kertobalk över (12050x400x45mm) dock. Fredriks kommentar: "Det var en dyr spillbit". Hihi, 140 kr/meter + moms. Som en barnota på ett bröllop ungefär. Tyvärr har "spillbiten" dragit åt sig lite fukt så den lär stanna på bygget tills ngn annan behöver den.

Snörslå, mäta vinklar/längder/upplag och tillverkning av mallar och därefter kapa till resten efter de olika mallarna tar tid om det rör sig om 210 löpmeter 400mm kerto. Den överblivna "spillbiten" redan borträknad.

Men det går 4 ggr så fort om man har en fackman till vän och en Puma som sköter om våra magar och är behjälplig med det hon kan och vågar.

Ok, så här i efterhand kanske Puman skulle ha dukat av bordet som hon faktiskt erbjöd sig att göra, 6 meter/60 kg balk är inte så lätt att lirka med visade det sig.

De två meter längre balkarna som skulle upp på två-plansdelen kommer se riktigt fina ut när de dinglar från kranbilens stroppar, kommer inte sakna att få bära upp dem till nästan 8 meters höjd.

Snor-bra!

Den bortre stapeln med färdigkapade balkar åker kranbil till sin sista viloplats imorgon efter lunch ngn gång, övriga skall vi svära åt en stund först innan dess.

Så imorgon torsdag skall SAMTLIGA kertobalkar på plats, det har vi redan bestämt så nu återstår bara att genomföra det. Puman har lovat grillade burgare, det ser vi fram emot!


/Pucko

Inga kommentarer: