måndag 17 augusti 2009

Tokfort mot förseningarna

Inget tak spikat i juli, inte i aug heller... Kanske i sept? Vi har byggt på riktigt sedan maj, tidsplanen om inflyttning till midsommar lär aldrig hålla. Evighetsprojektet. ;)

Puman har kommit hem från fastlandet och har slitigt som ett Pucko med att städa efter Pucko och snygga till tomten efter ingreppet för telet. Telet är inkopplat dessutom. :)

Hon har även städat bort en massa LB-rester, limningen av stenarna är klart det också. Eller nja, det återstår att fixa alla gavlar efter att takbalkarna är monterade och dessutom skall det ju staplas en del utanför hammarbanden... Vi har 12 pall sten kvar, skulle tro att vi behöver 3 pall till.

Första leveransen av fönster har anlänt, sista gick från fabriken i fredags så den dyker säkert upp olägligt i början av veckan när Pucko jobbar.

I veckan hade vi hjälp av Fredrik samt kranbil för att snickra ihop och resa den bärande träväggen samt lyfta limträbalken på plats i två-plansdelen. Under helgen har Pucko gjort klart samtliga hammarband och snickrat klart det sista på den bärande väggen. Dags för kertobalkar med andra ord!

O nu lite bilder för dem som inte läser text:

Fredrik kopplar fast kättingarna från kranbilen, bekvämt med stark kran (mindre träningsvärk så)
Första delen av väggen uppe, här kommer limträbalken!
Fredrik dubbelkollar vårt (sitt) jobb, tar honom 10 sekunder. Pucko behöver en halv dag innan han gör ngt och en vecka att kontrollera... Skillnad på fackmän och lekmän, sade flickan. ;)
Om ngn undrar hur f*n flugorna tar sig in i fönster...? Enkelt! De kommer från fönsterfabriken! ;) Iaf denna gynnare som desperat försökte ta sig förbi all plast, tur utvecklingen gått framåt så vi slipper flugor i fönster.
En-plansgaveln "klar" och annan vinkel av träarbetena.
Pucko försöker lista ut hur han skall hitta träet, konstig blå färg tyckte han...
Dags för de ur-jackade reglarna ovanför limträbalken.
Det första/enkla hammarbandet straxt klart...
...det sista/andra påbörjat...
...det andra snart klart och snart är även grannarnas tålamod för bankande slut...
...det andra klart!
Men då hittade vi på ngt mer att väsnas med, det infällda "hammarbandet" till det lilla taket.
/Pucko & Puman

2 kommentarer:

Anonym sa...

AJ vad det blir bra!! Borde bli tak snart då?! //DV

Mitto sa...

Har man Mattsson i faggorna blir det bra, annars tar det en massa tid men blir bra. "Det tar tid, men det bara vill bli bra" ;) Snart o snart, det blir när det blir o du är förhoppningsvis på plats. ;)