måndag 3 maj 2010

Spårigt o delvis trådlöst

Jo, det var ett tag sedan sist, fast ett mindre tag än gången innan sist.

Det har planerats, bestämts o ordnats med stora delar av de trådar som skall tjäna vårt hushåll, det är dock en hel del planering o bestämmande kvar. Det grälas om takdosornas vara eller icke vara över matbordet, vi har velat kring placering av vissa enheter för ljudsystem, vi velar kring TV eller inte i badrummet, höjd för ytterbelysningen vid uteplatsen är oklar då vi har olika fönsterhöjder på huskropparna, vi klurar på vilka fasader som skall ha fasadbelysning, skall vi sätta dosor till golvvärmetermostaterna eller bara dra slang... Listan kan göras lång. :) Men listan är som tur längre på de saker vi faktiskt bestämt.

Puman har börjat fundera på val av handdukstorkar, badrumsmöbler o kök. Lite tidigt kan tyckas, men det påverkar indirekt dragningen av elen. Ser fram emot att se ett utkast på resultatet av hennes möte med Steve idag på KG.

Åsså lite bilder till dem som inte läser texten. ;)

Mattias har spårat i trapphuset o instruerar nu Puman hur hon skall knäcka loss det som skall bort o skrapa rent i spåren.

Det finns en del spår att färdigställa, detta är till spottarna under köksskåpen. Till vänster i bild kikar matning fram för diskmaskin, köksbelysning och eluttag över diskbänk.

I köks-nygget skall det ju fram en del el för ugn, mikro, kyl & frys osv. Som tillägg finns el till en ev vinkyl, matning till trafo för spottar i ev platsbyggda hyllor, ett extra eluttag och lite data.

Nere i hörnet skulle vi ha vår acoustimass-modul för ljudet men vi har (troligen) valt en ny placering bredvid TV:n istället, vi har kommit ihåg att spåra runt den del av gaveln som kan komma att öppnas upp i händelse av t.ex. ett orangeri.

...så om vi flyttar tidigare nämnd enhet för ljudet så skall det spåras lite till på denna vägg. :) Ytterbelysningen bör vi inte glömma heller. Spårigare än startområdet för Vasaloppet?

Det skall in en del slang genom väggen mot badrumstaket, matningar till köks-nygget, en drös datakablar till TV, utehögtalare o link-kavel, TV-antenn, stereokabel... Det blir säkert ngt mer innan vi är klara...

Allrummet uppe börjar även det att klarna.

Tur vi har lite tomslang till det kablage som skall på plats.

Slang-skogen vid el-centralens plats börjar så sakta ta form.

Tack till Mattias som slitigt i helgerna två och till Fredrik som dök upp i helgen med en bordssåg och såg till att vi fick ordning på det sista som saknas för att så småningom få ordning på den sista glesen i trapphus och uppe i allrummet. Molly hälsade nog på oss för första gången under helgen dessutom. Tack till Henrik för kabelassistans! ;)

/Pucko & Puman

3 kommentarer:

Anonym sa...

Följer er blogg med spänning. Bygger liknande hus fast med Finja block.

Mitto sa...

Hihi, vilken tur att vi inte blir klara för fort då så spänningen uteblir. :)

/Anders

Vår husdagbok sa...

Hej!
Vad roligt att ni hittat vår blogg pg a att vi länkar till ER! Jag googlade husbyggarbloggar på Gotland och hittade till er!

Ja, vi planerar att ha flis ute och vi planerar i så fall att gjuta - men tack för tipset!

Roligt att se att ni skall göra väldigt mycket själva. Det skall vi också, men vi verkar ligga i lä i jämförelse ;)

Ha det gott!
/ Värvaren 3