lördag 31 juli 2010

Rackarns vad augusti kom fort

Tjipp!
Vädret har varit lite kinkigt på senare tid, iaf det väder som erbjudits de få dagar när jag inte arbetat "på riktigt".

Plåtslagaren har semester så vi har fortsatt inne i skydd från regnet med mer flexslang o annat skoj, vi har iaf med hjälp av gammal fotodokumentering konstaterat att enplansdelen har tre slingor för golvärmen och inte två. Dvs de åtta slingorna nere innefattar inte klädkammaren, den är bombad med frammatning och returer för golvvärmen, dvs klädkammaren skall ingen termostat ha (tur att vi redan monterat apparatdosa, gör om gör rätt o Pucko är kass enligt rutin...). Har kikat runt efter seriekopplade brandvarnare, dvs att husets samtliga varnare skall ljuda om en av dem löser ut. Finner dock inget trådburet utan att hamna på mindre system avsedda för en massa andra saker också. Det finns ju de som länkas ihop medelst IR, men vad hjälper det genom väggar eller mellan våningsplan? Dum tanke redan från början. :)

Skall bli spännande o se om huset blir "klart" utvändigt innan vintern är här på riktigt (jo, det är sant, vintern kommer komma oavsett vad man tycker om den saken så gnäll undanbedes). :)

Puman (och Daniel med flera) har nu fått som hon velat: takdosor ovanför matbordet, inte för att det är oåterkalleligt iofs... :)

Kopplingsdosa för köket är på plats samt matning till diskmaskin samt uttag ovanför köksbänk. Vi får se vad som glömts från den kopplingsdosan i övrigt. Puman kommer snart på att hon vill trappkoppling till bänkbelysningen. Har iaf inte glömt matning till trafo för köksön (däremot var det nära när det gäller köksfläkt och takspottar...)!

Värmepump, varmvattenberedare och avhärdare i tvättstugan har iaf fått matning. Det samma gäller badkaret på övervåningen.

Vi är tillbaka på "ruta 1" vad gäller apparaterna, det blir iaf uttag, strömställare, dimmers etc från Elko i serien Plus (ja, det är eget foto, och nej jag det var inte en helt lyckad bakgrund). Rätt övertygad om att just den serien ratades ganska tidigt och därefter har en massa krångliga omvägar tagits för att slutligen landa på startpunkten igen... Plockade ut ett par pinaler o satte ihop så inte fröken-estetiskt-ansvarig i ett senare (läs: förtvivlat mycket försent) skede utbrister: "-Jaha, är det så de såg ut? Inte alls som på bilderna... Jaha, trodde de såg ut som på bilderna, måste vi ha dem nu eller kan vi byta?". Fortroende är bra, kontroll är bättre! ;)

Tack till Mattias för hjälp på plats och leverans av lunch!

/Pucko

2 kommentarer:

villanian sa...

Tänk på att det inte finns några "väggplacerade takuttag" i Elko Plus, dvs dom små uttagen för lampor. Men efter ett samtal till Elko fick man reda på att det går få till "nästan" med hjälp av instats från Elko-RS och ram Elko-Plus. Dock är det inte helsnyggt. Eller så går man som många andra länder. Sätt ett vanligt uttag och byt kontakt till lampan...

Mitto sa...

Tack för tipset. Tanten ville ha dylika (fast det har hon nog glömt fram tills nyss) på övervåningen för julstjärnor etc. :) Personligen hemskt anti, men så är det ju inte jag som inreder o pysslar heller. ;)

/Pucko