torsdag 22 juli 2010

Semesteruppdatering

Vi kör bildbok idag. :)

Puman har grävt en första skyttegrav, troligen en av många som hon behöver för att strida med Pucko när vi väl flyttat in...

...eller så kan det ha med avrinningen för takvattnet att göra. Vi hade inte förberett för ett tredje stuprör (det som sticker upp under stenen till höger om det blå täcklocket) då det var tänkt att lösas på annat sätt med hängrännan. När vi ändå grävde fram och skarvade vidare avrinningen till ett tredje stuprör grävde vi fram en förgrening till eventuell brunn under vattenutkastet och möjliggjorde även för garaget att koppla på sina stuprör i framtiden. För att hitta de små liven i framtiden finns en liten app till mobilen där man kan rita in mått, resultatet ses ovan. Smutt! Om ngn tror att det var hårt i backen med en massa sten/berg så tror denna/dessa helt rätt. Bra slitet av Puman med endast minimalt understöd av Pucko!

Nope, Pucko har inte vita och blå byxor, jag bär ett par av Puman till shorts omsydda Fristads-brallor. Det vita är hud. Man vill så ogärna bli av med knäskydden att man dumt nog aldrig bär annat än långbrallor. Tack Puman för möjligheten att få grisskära vader! ;) Det runda fönstret börjar ta form till kontoret.

Puman poserar i skyddsglasögon framför sitt mästerverk efter att ha ordnat finliret med att få det klart inför montering av fönstret. Vi har sågat med sticksåg på insida och utsida, därefter är "mitten" bort sågat. Innerdiametern är mindre än yttern för att underlätta spacklande på insidan.

Vi har även haft besök av byggställningsinspektören, han var lite pinnig kring det mesta men det skall vara ok att bygga upp den efter lite "om" och "men". Dock har inte en kotte påbörjat detta än och det går stick i stäv med ursprunglig plan. Men inspektören lommade iaf iväg efter att Puman drog två dåliga vitsar för att lätta upp hans humör: Det var två blinda snickare och en såg... & Det var två myror och en stack... (snacka om que to leave tänkte inspektören och... ...stack)

Pucko har tagit bort fogskummet på den stora fönsterdörren (11x25) på ena sidan av karmen, den hade bågnat innåt ngt på en sidan. Lika bra att ta det medans det inte är putsat. Skall åter fogskummas ännu men tänkte ta det när de två sista fönstren kommit på plats. Springan mellan karm och dörr blev dock inte rak trots att karmen nu är 100% rak, det visar sig att dörrbladet bågnar. Skall bli kul o se om det är bättre efter att SP låtit en glasmästare klossa om alla fyra fönsterdörrarna som dömts ut av SP-tekniker efter att de alla satt sig trots fast mittstolpe.

Puman har har visat mod o målat lite mer takbräder på ca 8 meters höjd. Man kan också skymta att även enplanstaket fått bärläkt.

9 ton takpannor har anlänt med bil+släp, verkligen optimalt på den dåligt trafikerade (nedsulad med cyklister, fotgängare, husbilar, MC, bilar på väg till/från utsikten på Högklint) och raka/breda (ståendes på fel sida mot körriktningen i en lååång kurva) Högklintsvägen.

Puman vågade aldrig ta ngn bild på chaffisen i bar överkropp men var så till sig att hon glömde agera trafikvakt o hjälpa turisterna passera ekipaget säkrare. Hon utsatte sig troligen för livsfara med Pucko bakom ratten & spakarna.

Snäll chaffis som gjorde vad han kunde för att pallarna inte skulle gunga/ramla av gafflarna. Det var nog sista lossningen med denna traktor innan den återlämnas om inte kalkstenen behagar dyka upp väldigt snart. Har inte vält den ännu iaf även om det kanske inte är optimalt att den ibland lutat så mycket att ena bakhjulet spinner i luften. ;) Tur det finns fyrhjulsdrift att koppla in när man sitter pyrt till...

Pannorna ser väldigt grå ut, med lite tur är de bara lite dammiga efter tillverkning och de svarta "stänken" kommer fram så småningom. Här står de nu parkerade i väntan på kranbil o glada vänner, har vi "tur" enligt rutin har Pucko beställt för lite pannor. :)

Enplansdelen är färdignätad (ok, inte ovanför det ännu omonterade fönstret på denna gavel...)

"Bara" tvåplansdelen kvar nu då. :)

Imorgon tar vi lite semester på semestern o far med lite vänner till Gotlandring för en massa karting, överlever vi hörs vi snart igen (allt är relativt....)!

/Pucko (& Puman)


Inga kommentarer: