tisdag 13 juli 2010

Semester på bloggen tydligen

Plötsligt händer det, som vi säger på firman.

Tänk om det kunde vara lite varmare ute och mer sol? Som det är nu med 30 grader i skuggan på dagarna och ett par enstaka moln som passerar vid 5-6 tillfällen håller inte måttet om moder natur skall försöka ha ihjäl ett Pucko och en Puma. :) Vi hör rykten om att på fastlandet kommer de både moln & regn, vilket flyt att vi inte drabbas av det när vi har möjligheten att vara inomhus!

Det har hänt en hel del sedan sist men vi drar den korta versionen.

Elektrikern hann inte på kort varsel göra klart elen innan det vara dags för 12 veckors frånvaro, men vi har prylar att färdigställa det sista på egen hand om man bortser från fasadskåpet som skulle behöva komma på plats.

Plåtslagaren har varit förbi med överbleck till fönstren (och fönsterbleck för den delen), han kommer förbi en ny runda vilken dag som helst för att ta lite mått på taklutning så vi kan få seriösa doningar på taket till skorsten, köksfläkt, avluftning till avlopp och utluften från ventilationen. Någon molnig dag som inte passar för stranden kommer vi få hängrännorna monterade.

Vi har släppt inomhuspysslet och förberett för hängrännor och förbereder just nu för att taket skall få betongpannor. Pannorna är beställda och kommer direktlevereade så vi vid tillfälle kan plocka ut en kranbil och några bär-glada vänner.

Har vi fint besök på ön i form av Lindas bror kan man även få fin hjälp att måla, ruskigt lika utstyrsel om man ser oss bakifrån (Pumans byggbrallor). :) Puman har varit superduktig o målat det hon nått utifrån sin höjdrädsla. Vi har målat ändspont och taktassar då det blir lite kladdigt seanre när hängrännorna kommit på plats. "Bara" resten kvar! Tack Anders för hjälpen. /Anders & Linda (Nä, Pucko bör inte ta Pumans efternamn, blir så jobbigt att hålla isär Anders T & Anders T)


45x95 har skruvats längst ned på samtliga tak så plåtis har ngt att skruva krokarna för hängrännan i, Puman har målat dem svarta så att det inte lyser rent trä i ögonen när man tittar upp. Hon har dessutom hämtat och lossat virket alldeles på egen hand. Uppstyrt! Hon är dock inte så stursk när det gäller takklättring och det kan man förstå när traktorn ser så liten ut ovan, men upp på enplanstaket vågar hon sig iaf från byggställningen. På bilden är hon duktig o hjälper Pucko plocka bort verktyg.

Säkerhet är A & O, ett par Peltor-lurar dämpar mången fall!

Säkrast när man inte når är att bygga vidare ställningen med ett par stabila tompallar!

Men bästast är nog att ha vänner som ibland dyker upp, här har vi Daniel på besök när vi läktade klart det stora taket på tvåplansdelen. Tack Daniel, klockers!

Hörs vi i september igen?!

Skön sommar!

/Pucko & Puman

Inga kommentarer: