måndag 18 oktober 2010

Mörker

Kvällsmänniskans värsta fiende tuggar envist i sig dagsljuset o förvandlar det till mörker. I går sattes den absolut sista plåten för takens luftspalter på plats i ljuset av en ficklampa placerad i Puckos mun. Ikväll sattes den absolut sista biten putsnät på plats vid fasadskåpet i skenet från en halogenlampa. Tanten har under veckan målat klart vindskivorna, två strykningar på alla sidor. Återstår gör monteringen, vi får se hur vi löser det estetiska med dem mha LPP (Löses På Plats).

VillaNian önskade en närbild på plåtarna som nu döljer/skyddar takens luftspalter. Den bockade nedre "läppen" blir kanten vi putsar emot (år 2017). ;)

Förra helgen limmades även de sista stenarna på plats i fasaden. Jag tryckte i lite fogskum runt kabelskyddsrören hela vägen bakom stenarna, så för att förhindra att det expansiva skummet skulle pressa ut stenarna spikade jag dit lite tillfälligt stöd. OSB-bitarna är endast distansmallar vid återmontering för ramen/karmen till fasadskåpet.

Mörkret har även tagit med sig en del trötthet, om det är kombinationen av mörker och att jag jobbar 2-skift och tanten 3-skift vet vi inte. Om latmasken flyttat in i kroppen borde vi ju inte bli trötta utan lata? Lata har vi inte varit så det är lite spännande, men trötta är vi (Tanten sover på soffan bakom mig just nu). Puckos högra handled har spökat sedan festen förra lördagen, den är inne på sin 8:e dag av olydnad men verkar iaf bli bättre.

Vädret till veckan ser ut att bli duktigt blåsigt med lite stänk av irrationellt regn (har du smugit dig till ön Babs?!?), att försöka montera vindskivor eller ngt annat skoj utomhus känns dumt. Det får bli till att vara inomhus o ordna lite med ngt annat skoj. :)

/Pucko

2 kommentarer:

VillaNian sa...

Ska ni inte putsa alls iår? Mörker är ett elände.
Tackar för bilden, även för tidbeskrivningen angående takteglet. Då får man en uppskattning hur lång tid det kommer ta för oss när vi ska byta.

Mitto sa...

Tjipp!

Det skall vitgrundas iaf, skall enligt tidigare vara ok om man sedan inann putsning vattnar "mycket". I övrigt hoppas jag putsskiveväggen och gaveln med det runda fönstret blir gjort, därefter läggs takpannor så man slipper skita ned dem med vitt bruk (pannorna är som lax på löken obehandlade).

Jag var tvungen att dubbelkolla min tadsangivelse då jag blev osäker, tur jag råkade knäppa ett par bilder med telefonen. :) Vår taklutning är tacksam att springa på.