måndag 14 mars 2011

Grattis Karlstad!

...ännu ett inlägg. (Dock ingen ny klädbutik för väl-dress-ade män...)

Kontoret blev klart häromdagen, enda rummet kvar uppe att gipsa var klädkammaren. Tyvärr behövde elen göras klart och en eller två nätverkskablar behövde hamna på sin plats. Men nu är iaf kablarna på plats, vi skall bara komma ihåg att borra ut elen för handdukstorken till badrummet innan väggarna isoleras igen.

I fredags hade vi fika-besök av både Fredrik och Mattias, mycket uppskattat. Eftermiddagen gick fort mao, fick även fara hem lite tidigare än planerat för att hämta ut mitt halsband hos guldsmeden. Jag råkade fastna med hammaren i det och det slets av i förra veckan. Tur det hände på bygget och inte på badstranden nästa år, att förlora en present från far är inte ett alternativ. Dagen/kvällen på bygget blev kort, kvällen med tre rätters made by Puman hemma i lägenheten var dock rätt lång med Mattias som middagsgäst. Hade det inte varit för att Mattias hade bjudits in av Puman hade det heller inte blivit tre rätters för Pucko, tack Mattias!

Trodde dosorna skulle räcka och jag trodde det skulle bli omöjligt att få struktur på allt...

...en liten överblick av kaoset innan man gör saker värre.

Detta kan väl inte klassas som kaos?

Struktur?
En centraldosa (för tele egentligen?) med 29 nätverkskablar samt lite tomslangar för framtiden. En apparatdosa med inkommande tele, en för HDMI till vårt sovrum samt badrum uppe, en dosa för audio till de båda Lifestyle-systemen, två dosor för mer tomslang från samtliga sovrum och klädkammaren nere och 3 nätverkskablar upp till "centraldosan" fick plats dessutom. En kopplingsdosa med 8 st antennkablar för TV och en extra slang ut till kontoret för de inbyggda dosorna. Klämde dessutom in 6 st apparatdosor för el, satte även en alldeles ovanför det blivande skåpet.

Med lite tur slipper vi snart HDMI, ett gäng stora tillverkare av elektronik försöker göra det lite enklare/bättre för oss dödliga med ljud o bild via nätverkskabel. Hoppas snart hitta en logga för "HDBaseT" på allt jag skulle kunna tänka mig att köpa till hemmet. Aja, ge det ett par år och håll tummarna att det inte blir ngt slagsmål om vilken ny standard som skall gälla om ngn mer pysslar med samma idé. I väntan på genomslaget kan man kika in HÄR.

Vill man inte ha tur utan vill plocka bort fjärrkontrollerna hemma med skicklighet finns DETTA för att styra IR-prylar via iPhone/iPad. Vill man styra belysning, ngt relä eller tillfälligt översätta IP-trafik till RS232 finns prylar även för det. Även om ett scenario tar 15 timmar att få till rent teoretiskt innan man fått vantarna på alla Hex-koder kan det ju vara kul att släcka belysningen, starta TV:n, DVD:n och stänga av radion och slå på surroundljudet på Bose Lifestyle-system... ...med EN knapp-tryckning på mobilen... ...från uteplatsen? Aja, det är som sagt skicklighetsbaserat så det drabbar inte oss då skickligheten saknas hos Pucko. Får sätta Puman på att lösa detta under nästa vinter!

/Pucko

Inga kommentarer: