söndag 5 september 2010

Det gäller att inte gissa fel, för då blir man blötare

Tjipp!

Ett par dagar ledigt = regnskurar!
Ett par dagar arbete = soligt!

Vi har nog retat upp vädergudarna. Lika bra att det nu konstaterats, så man slipper gissa hur det ligger till. :)

Ena dagen satt undertecknad under taksprånget på det stora taket på tvåplansadelen och målade medans det vräkte ned regn, med lite hjälp av den nordliga vinden blev jag bara blöt från knäna och nedåt. Igår målade jag det lilla takets takfot när det började regna. Tänkte stilla för mig själv att det garanterat slutar regna om jag tar med ned och in i skydd, dessutom sade mina ypperliga moln-kunskaper att det såg så litet ut och rörde sig så snabbt att det borde vara borta på 10 min... ...30-40 min senare gick jag in alldeles genomblöt, DÅ slutade det regna. :) Logik, antaganden, radarbilder från SMHI och gissningar skall icke kombineras. ;) Men helgen är fin när man väl jobbar, bra dock för Puman som var inställd på lite målning.

Bräder har blivit pappade o bräder har blivit målade/grundade, ett par kvadrat putsnät har kommit på plats efter lite krångel. Inga håltagningar i taket har känts lämpliga i det nyckfulla vädret. På bild syns Puman målandes idag, att hon kan koncentrera sig på målandet när hon är höjdrädd är imponerande när näsan befinner sig ca 4,5meter från betongen. 

/Pucko

1 kommentar:

Unknown sa...

Varsågoda, här får ni vackert väder! Jag har haft ett snack med vädergudarna...