tisdag 14 september 2010

Pyssel, fix o plötslig leverans

Idag har vi efter lunch haft fint besök, herr Vestling har varit på slavtjänst.

Har man besök av en lång vän som inte bangar för att klättra på taket får man passa på att göra sådant som inte man kan göra med Puman. Så idag stod taket på tapeten igen. Här har vi kondensisolerat 4,3 meter spirorör o hissar det på plats genom taket ned i väggen mellan kontoret och badrummet.

Daniel gör ett bra jobb utanför bild o matar på bra i sin ände, röret blir kortare iaf.

Kondensisolerat spirorör på plats, dessutom har avluftningen till avloppet kommit på plats o Daniel ser dagens ljus även på bild.

Apan på bild (igen, han gjorde ju även succé när vi spikade tak) roar sig med att lyssna i röret medan jag försöker (det nyper som rackarn när herr Apa böjer röret åt fel håll) såga av det.

Nu sticker både avloppets avluftning samt ventilationens frånluft ut genom taket, dessutom en bit ovanför huven så plåtis fint och tätt kan klä in dem innan allt kläs med aluszink o får ett litet tak. Under kvällen gjorde jag det som gick att fixa med kondensisoleringsstrumpans skarvar o täta ångspärren rent allmänt runt rören. Huven för skorstenen på enplansdelen fick sig en pappad OSB-skiva som tak istället för tejpad-sopsäck medans det duggade, känns bättre så inför höststormarna om inte annat.

De ringde(!) från Slite i morse o meddelade att vår kalksten var klar, vi kände inte för att köra fyra vändor med släpkärra så redan strax efter lunch kam hela kalaset med kranbil.

Puman jobbade sitt första natt-pass på operation natten till idag, och nog var hon trött i eftermiddags. Detta var det som mötte henne när hon kom till bygget. När hon kom noterade hon att släpkärran var öppen och att det fanns avloppsrör och lite nya ställningsplank lastat på kärran. Men när jag o Daniel frågade om kalkstenen såg hon mest ut som om att vi försökte skämta med henne. Vi tvingades jaga ut henne på framsidan så hon fick se med egna ögon för att hon skulle tro oss... Trött var ordet sa Bill, definitivt sa Bull...

Imorgon kl 09 blir det nya tag med Daniel på plats för en heldag, är vädret med oss kommer brand/värmeisolerat spirorör på plats för köksfläkt och byggställningen studsar upp vid västra gaveln. Puckos svärmor/ Pumans mor flög hit från saftlandet ikväll men jag o Daniel får ändå hålla tillgodo med Pumans matlådor imorgon. Pucko ser dock fram emot klockren markservice de närmsta dagarna, Puman måste ju ha fått sina specialkunskaper från någon eller hur...? :) Puman får väcka Pucko imorgon när hon slutar jobba, snacka om att Pucko har det bra nu med markservice, väckning OCH hantlangning på bygget!

/Pucko (& nattjobbande Puma)

1 kommentar:

Vår husdagbok sa...

Det händer grejer minsann. Jag blir lite nyfiken på kondensisolerade spiroröret, jag förstår inte riktigt hur principen är.

Är det avluftningen till pumpen som ni har kondensisolerat OCH isolerat? Och hur ser själva kondensisoleringen ut? Är det bara en plast-strumpa?

/Thomas