torsdag 11 juni 2009

Födelsedagar och överraskningar

Vi tror oss ha bestämt oss för vilken kalksten vi önskar, dvs borstad. Men fördelarna med ett golv som slipas på plats är lika många som fördelarna med borstat, velandet lär fortsätta.

Pucko fyllde år igår och blev totalt överrumplad på bygget av den närmsta kretsen vänner. Det dök upp ett par stycken och Pucko kopplade inte alls vad som var i görningen trots att Puman redan innan torkat av alla ute möbler. "Jag kallas inte Pucko för intet" låter Anders meddela via sin pressansvarige.

Våran ställning har idag dykt upp på bygget, tillsammans med den dök även Fredrik upp, eller Tarzan som Puman kallar honom. Fredrik fick lika mycket gjort på 2-3 timmar som Pucko på en hel dag. Det är skillnad på fackmän och högskoleutbildade kontorister med 0,5 tumme i vardera handflata. Dessutom lyckades Pucko göra för mycket, dvs det limmades dit stenar där det skulle ha varit en glugg för ett av fönstren i trapphuset. Herr Alligatorsåg för lösa det imorgon. Enligt rutin har vi gjort ett par sista-sekunden ändringar på fönsterplaceringar o planeringar för eventuell balkong.

Ovan: ställning utan förlängning, borde bli ca 320 cm inklusive förlängning
Nedan: Fredrik a.k.a "Tarzan" enligt vissa, "Klas Klättermus" enligt andra. :)
Vädret fortsätter vara ostadigt så vi får se vad som hinns med innan och under helgen. Det är även en Puma som fyller 30 imorgon torsdag med tillhörande fest på lördag. För att hjälpa till störa byggfriden, eeeh fira födelsedagsbarnet, dyker mamma och bror-Puma upp med båten om ett par minuter. Pucko till Puman: överraskningshämnden är ljuv. ;)
Räknade lite snabbt över tompallarna idag och konstaterade att minst 47 pall (ca 1500 sten) med sten hittills har gått åt. Gissar jag rätt får vi iaf över sten så vi kommer inte hamna i ett läge där det saknas ngn fjuttig kvadrat. Överbliven sten går till Mattias garage bygge eller vårt eget eller en gäststuga.
Väggarna växer på höjden, mellanbjälklaget har passerats iaf. Har lämnat glipor som skall sågas upp lite ytterligare för att få plats med våra, av misstag, väldimmensionerade mellanbjälklagsbalkar. Istället för vanliga 45x220 hade vi tänkte oss kerto i samma dimension men det blev visst 45x260 när orderbekräftelsen lite sent dök upp. Vi vänder på nederlaget till en vinst istället (long story). För övrigt har alla våra balkar kommit till ön enligt missat samtal från "den andra" bygghandeln. Vi behöver nog köra ut dem med lastbil, smidigast blir troligen kranbilen samtidigt som vi lyfter upp de sisa balkarna på ovanvåning och lite annat godis.
I övrigt springer fasanen runt och roar sig enligt rutin, antingen badar han eller så skrämms den lille rackarn genom att helt plötsligt stå 10 meter bort på vår stenhög och vråla för full halls. Dessutom hade vi en liten igelkott på besök idag också. Gott om djur på bygget således. :)

/Pucko

Inga kommentarer: