söndag 28 juni 2009

Semestern slut

Semestern är slut och vi är nöjda med resultatet av den även om vi inte kommit så långt som vi trott. Men å andra sidan så är det ju en massa moment som avverkats som dykt upp efter vägen.

Vi tar igen de dagar som passerat sedan sist med en drös med bilder så Puckos kollega Eva blir nöjd, vi ber på förhand om ursäkt för att vi inte orkat fixa layouten bättre:

Kertobalkar anländer, ovan mellanbjälklaget (45x260).
Nedan kerto till taket (45x400).

Nedan en serie bilder på lite LB-balkar på ovanvåningens norra fasad samt trapphuset:


Åsså hämtade vi hem virke för att bygga upp den bärande väggen mellan trapphuset och badrummet nere:

Och till träarbete krävs lilla-julafton med hårda paket:


Har man virke, verktyg, sin tumme mitt i handen och till på köpet får besök av Fredrik hinner man få lite gjort medans tanten är på semester-öl med jobbet:
Och om man börjar nästa dag med att kliva upp på lite höjd behöver man ha hjälp av flygledarn, snacka om timing på hans egna erbjudan om att hjälpa till under fredagen, ensam hade Pucko inte fått upp resterande balkar med humöret i behåll (som ni märker på skärpan, trots autofokus, i bilderna har Puman inte återhämtat sig från dagen innan, "in i dimman"):
Vi hade även utmärkt hjälp med att spika "kryss"/tvär-kortlingar:
På kvällen hämtade Puman en rutinerad bygg-trapp. Byggd av Fredrik till Fredrik & Malins bygge, därefter värvad till Daniels & Emelies bygge och nu ärvd till vårt. Jissus vad det burits byggmaterial i den trappen redan, och mer blir det hoppas vi. Dessutom råkade Fredrik & Malin dyka upp på en artighetsvisit i civila kläder, men det hindrade inte Fredrik från att vara behjälplig med monteringen av tingesten:
Nästa dag: de sista tvär-kortlingarna så det blir stadigt o fint så även Puman trivs på övervåningen under bygget:
Mellanbjälklag på plats, med lite OSB att flytta runt på finns det gott om plats för att fortsätta resan uppåt de sista meterna. Nedan har även de första 20-stenarna flugit upp av sig själva, o fler flög upp innan kvällen var slut, de liksom klamrade sig fast på Puckos mage när han gick upp o ner, upp o ner o upp o ner i trappen:
Säkerhet är A och O, en hink med vatten och sågspån att landa mjukt i är ett måste:
För att kunna limma upp alla väggar behöver vi kunna ha ställningen även över trapphuset, så då har vi idag gjort ett bjälklag som vid behov kan demonteras och återmonteras utan att man då skall behöva skruva o spika:
Vadå bonnbränna?
"Nu skall skiten i!"
Oavsett vad bilden ovan säger så är det fortfarande en myt att killar kan göra två saker samtidigt (vilket Puman villigt på anmodan kan intyga).
Med några sporadiska 45x95 som stöttar längs med ytterväggen på undersidan skall det nog hålla under bygget. Ett nöjt Pucko petar rätt sitt balanssinne.
Nöjd så Eva? ;)
/Mitto & Linda

2 kommentarer:

Anonym sa...

I sedvanlig ordning alldelles för seriöst för att inte vara en permanentlösning... ;-) //DV

Mitto sa...

Jo jag vet, jag hade inte behövt ha sågspånet i hinken, det hade räckt med endast vattnet som dämpning i händelse av att fall. //Mitto