måndag 25 maj 2009

3 balkar mindre

Ännu ett par långa dagar har passerat, det går långsamt framåt och man undrar ibland om man verkligen gjort ngt när man far hem och vi har nog heller aldrig varit så insatta i väderprognoserna som nu. :)

Vi använde en livlina idag och ringde Fredrik, vi önskade lite hjälp med balkarna över fönstren (gotl:"fönstrarna") vid diskbänken. Fredrik släpade ned balkarna ensam från gafflarna på traktorn o vips var 3 balkar på plats. Det gick så fort att han t.o.m. hann med att döma ut borstandet av varje enskild sten innan "montering", han kommer få fler tillfällen under året att döma ut oss (Pucko), haha. :) Är man osäker, petig och bygger till sig själv nyttjar man omedvetet gärna både hängslen och livrem. "Det tar tid men det bara vill bli bra".

Hälften av väggarna når nu 2 meter, övriga hälften är på god väg och kommer också vara 2 meter inom ett par dagar. Framåt slutet av veckan är det troligt att Pucko behöver ringa ut en kranbil för upplyftning av en del balkar.

Puman har fotat lite (..och städat, ordnat mat, plockat bort o rengjort verktyg, tvättat, lagat mat, dammsugit, ordnat fika, bärt sten, borstat sten, bytt sängkläder, bygg-städat och ordnat frulle mm, mm...):
 Ovan: Norra fasaden på 2-plansdel
Nedan: Fönstren mellan diskbänk och överskåp kommer hamna där man kan gissa på denna bild av norra gaveln på 1-plansdelen
 
  
Ovan: Puman envisas med att fota Pucko i burspråket, enligt hantverkare är handtagen på stenarna bara till besvär så stenarna läggs upp och ned. Men visst ser det väl ut som att Pucko tycker det är lätt utan handtagen? Lite lätt frustandes med 20-25 kg som skall placeras rätt på milimetern till slut och som borde varit hos frissan i mars. :)
Nedan: Huskropparnas gemensamma vägg har nått 2 meter, längs denna vägg skall det placeras balkar på 3 olika höjder. Vi får se vad det blir av den soppan. :)
 

Att stenarna skiftar i färg beror på att de innehåller olika mängder med fukt från tillverkningen, inget fel på varken kamera/skärm eller glasögon således. ;)

/Pucko o Puman

Inga kommentarer: