torsdag 7 maj 2009

Första leveransen från H+H

Vi tycker det är för lite sten på tomten, så idag lossade vi en import av 23 ton sten (38 pallar lättbetong) och 800 kg (1 pall) lim. Det fungerade kanon att lossa med den lånade traktorn, en del trixande krävdes dock på de sista pallarna. Jag fick lyfta en pall medans lastbilen flyttades tills pallen var fri. Är de nästkommande två chaffisarna hälften så trevliga som dagens chaffis kommer de ändå vara super-vettiga.
Enligt standard spänns lasten på vänster sida av trailern, smidigast var således att stå på fel sida av vägen i motsatt körriktning med en massa gula saftblandare igång. Detta uppskattades inte av en morgon-pendlare i området. Efter en del skrikande mellan honom och den väldigt trevliga chaffisen satte sig pendlaren i sin bil och gasade förbi lastbilen på "rätt" sida. Det innebar att han tog sin bil, med förmodad fru samt små-barn i bilen, och körde om 17 meter trailer och oskyddad chaffis via diket, hur han lyckades utan att fastna eller kvadda bilen är ännu oklart. Troligen var det så att hans ursinniga gasande fick honom att flyga över den största svackan när han genade över vår utfart. I-nte D-åligt I-nnan O-rkanen T-räffar.
Nästa bil med 14 pall sten och 33 balkar kommer på fredag från lager i Malmö, dock ringde Schenker under förmiddagen och erbjöd sig ha den på plats redan torsdag. Dock vågade jag inte chansa på att jag skulle kunna flexa på torsdag så jag bad att få bilen på fredag enligt plan. På måndag kommer nästa, och sista, trailer direkt från fabrik i Tyskland. På eftermiddagen lånade jag släp samt pall-truck av de fantastiska vännerna i Tofta och därefter kunde jag lyfta upp 37 pall direkt på plattan och dra dem på plats med pall-trucken. Kanon! Anledningen till att jag inte lyfte upp alla 38 pall på plattan är att en av pallarna verkade lite sjösjuk och kastade sig av lastaren och ned sidostupa i backen för att, troligen, kräkas under lossningen. Det kan också ha varit så att den föll av gafflarna pga ojämn mark. ;) Men jag vet inte...
Efter lossningen på fredag skall jag lite skyndsamt försöka hinna med att hämta en släpkärra med putssand så vi kan börja sätta första skiftet, i bruk, under helgen innan jag börjar kl 15 både lördag och söndag.

/Pucko

Inga kommentarer: