måndag 11 maj 2009

Sista stenarna levererade

Kl 08:15 började vi lossa idag, vi lät således de flesta i området komma till jobbet innan vi blockerade halva vägen. Hoppas det uppskattades. 1h 15 min tog lossningen av 39 pall. Nu har vi fått 91 pall 20-block, 3 pall 10-passblock, 1 pall lim (ytterligare en pall köper vi av en bekant som fått en över) och 33 balkar. Mycket sten blir det... Totalt har 3177 enheter levererats, nu återstår bara att bära runt på dem... Mycket pallar kräver mycket bilder:

Ovan: sista pallen lossad
Nedan: pallar (hittar ni Passaten på bilden?)

Ovan: pallar
Nedan: En hjälte som kom förbi framåt kvällen och gjorde en jätte-insats trots att han redan avverkat en arbetsdag (och han hade med sig MAX-mat)!

Ovan: Daniel kom förbi med mina utemöbler medans vi lossade. De köptes in till en fest för en massa år sedan, tänkte kasta dem men de hamnade på Daniels-bygge. Vems bygge hamnar de på sedan efter vårat?
Nedan: Ett andra skift har börjat sättas, denna gång med lim. Köpte en visp idag för att blanda lim, ser inte klok ut men gör sitt jobb väldigt väl visade det sig. Alligatorsågen har fått nya tänder också.
Imorgon skall jag fylla plattan så gått det går med pallar, därefter skall jag göra klart det första skiftet varvet runt. Har gjort en del förändringar i sista stund, fönsterdörr och fönster vid matplats har flyttats och passagen mellan kök och hall har minskats med 5 cm etc etc. Har fixat två provfärger idag (3502-Y och 2000-N), Puman skall få äran att måla ett par brädstumpar med dem och se vilken som kan tänkas passa bäst mot den tänkta väggfärgen (0502-Y) som vi kopierar från Fredrik och Malin. Kan vi bara bestämma oss så skall vi beställa fönster sedan. Kertobalkar är betällda från fabrik i Finland, risken att vi hinner limma klart allt innan vi behöver dem... ...är nog liten. :)
Fasanen har varit på besök idag igen, denna gång var han upptagen med att försöka föra sina gener vidare och jagade en höna. För att göra det lite mer intressant valde en andra tupp att blanda sig i. Första triangeldramat på bygget har redan inträffat således.
/Pucko
Inga kommentarer: