fredag 29 maj 2009

Långsamt framåt, men uppåt iaf

Sedan sist har vi haft strömavbrott i 5 timmar då en grävare drog av en kabel precis utanför vår tomt. De gräver in ytterligare kablar från fastlandet via Ygne med mer kapacitet för oss bredbandsnördar, även elen till ön kommer in den vägen (finns säkert ngn mer punkt, men Ygne är en viktig knutpunkt). Andra motgångar är regn under en halv dag samt en kväll där det kändes som att arbetstempot var så lågt att det inte var mätbart...

Puckos kollega Tommy har donerat en grill till bygget, vi tackar o bockar och en symbolisk mängd bira kommer levereras till Tommy i sinom tid (kassen står på tröskeln men har inte tagit sig till bilen ännu).

Daniel har lånat ut släpet ett tag, tackar tackar.

Fredrik har varit förbi i två omgångar och hjälpt oss lägga upp LB-balkar, senast idag. Givetvis var en av balkarna lite sjösjuk och föll av gafflarna, eller egentligen var det Pucko som dabbade sig enligt rutin. Balken föll och träffade delvis husväggen. Allt höll och balken bor nu vid ett av matplats-fönstren och mår bra, endast ett par gräsfläckar skvallrar om dess äventyr och märket i väggen kommer ju putsas över.

Fredrik fick oss också att fundera på övergången mellan trapphus och enplansdel, så när regnet föll och störde arbetet åkte Pucko till en erkänt duktig smed och beställde två special-hängslen till att hänga Kertobalkar i. Resultatet blir att LB-balken mellan trapphus och enplansdelen inte kommer bli synlig och medför en ännu högre öppning till trapphuset. Vi förklarar mer när allt sitter på plats. Vad skulle vi göra utan Fredriks hjälp och idéer? :) Fredrik lånade ut en liten ställning till oss idag så vi kan fortsätta stapla sten smidigt nu när det börjar bli lite höjd på väggarna, när vi väl fått bort lite mer sten från plattan och det finns plats får vår egna ställning lånar vi tillbaka den av Fredrik.

I helgen skall Pucko försöka stapla igen gluggarna mellan balkarna, med lite flyt skall han också lyckas lägga ett varv armering iaf runt 2-plansdelen. Vi har inte så mycket 12mm armering kvar i 6 meterslängder från grunden, får åka och skaffa lite 10 mm armering imorgon lördag så det finns hemma om vi råkar komma så långt och orkar bocka dem 90-grader...

Puman fotade lite innan hon for hem och tog hand som lägenheten:
Man blir nästan blind av allt det vita efter en hel dag i solen.
Jo, Pucko vet, det skulle ha varit 2 st 1500-balkar...

Västra fasaden...

Balkarna underdimensionerade? Eller måste vi ta fram en konstruktionsritning? ;)

/Pucko & Puman

Inga kommentarer: